Slider

Christmas cards by me

27.11.2017

Itsetehdyt joulukortit on todellakin mun jokajouluinen must-juttu. Ja onhan itsetehty kortti täysin eri asia kuin kaupasta ostetty valmisversio. Semmosta joulua ei varmaan ookaan, ettenkö ois kortteja askarrellut, vaikka nyt vasta ajattelinkin lähettää niitä ekaa kertaa itse. Koko korttien askarteluoperaatio todellakin vieläpä herättelee sitä joulufiilistä paremmin kuin hyvin.

diy joulukortit blogi 
Kortteihin mä halusin jonkunlaisen teeman. Mun korteista löytyykin joulun värejä ja poroja, lumihiutaleita, kulkusia ja rusetteja. Mitään liian ihmeellistä en ruvennut väkertämään, sillä mun mielestä yksinkertanen on kaunista. Ja takuuvarmasti korttien askartelukin on silloin hauskempaa, kun ei yritä liian monimutkasta. Oli meinaan hauskaa vaan läimiä tarroja kortteihin ja heitellä kimalleliimaa sinne tänne. Joo ja ehkä meinasin rusettia kiinnittäessä liimata pikaliimapurkin mun käteen kiinni... Haha!

joulukortit 2017 blogi 1 joulukortti askartelu

Osaan korteista mä laitoin kiinni kimalleliimalla koristellun lumihiutaleen, joka todellisudessa on kuusenkoriste. Hiutaleen voi siis halutessaan irrottaa kortista ja laittaa kuusta koristamaan.

diy joulukortit 1 itsetehdyt joulukortit joulukortit 2017 blogi

Nyt vaan vielä kun sais aikaseks otettua sellasen kunnon kirjotusmoodin päälle ja raapustettua näihin kaikkiin tekstit, laitettua kuoriin ja hankittua vieläpä ne joulumerkitkin...

joulukortti lumihiutale poro peura  
Joko te ootte askarrelleet joulukortteja vai päästättekö mieluummin ittenne helpolla ja ostatte valmiit kortit kaupoista? Vai jätättekö korttien lähettämisen kokonaan pois joulun traditioistanne? 

P.S. Oispa vielä ne ajat, kun ykkösluokan postimerkkikin makso vaan jotain 60 senttiä...

18 kommenttia:

 1. Ihania kortteja. On kyllä tosiaan postimerkkien hinnat nousseet ihan hitokseltaan! Kortit täälläkin on tehty :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) No niinpä. Muistan kun pienenä mulla oli varmaan kymmenen kirjeenvaihtokaveria. Enää ei kyl tulis mieleenkään viestitellä kirjeiden välityksellä hintojen takia...

   Poista
 2. Onpas ihanan näköiset kortit, saanko ottaa näistä inspiraatiota omiin askarteluihin?:) Mä olen viime vuosina aina askarrellut joulukortit itse, se on ihanaa joulupuuhaa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, ehdottomasti saa! :) Joulukorttien askartelu on kyllä toooosi ihanaa puuhaa. ♥

   Poista
 3. Ihan super kauniit kortit!!<3😍 Osaispa itekin, mut yleensä tyydyn lähettämään valmiita kortteja, heh! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ :) Heiii aina voi kokeilla askarrella muutaman kortin. Ei se lopputulos oo kuitenkaan tärkein vaan se ajatus siinä. :)

   Poista
 4. Tosi upeita kortteja oot tehnyt! Meillä yleensä kyllä ostetaan kaikki kortit valmiina kaupasta, mutta muutamia kertoja oon ite väsäillyt muutamia kortteja. Tosi kivaa puuhaa se. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toki säästäähän se aikaa, kun hankkii valmiina. Ite kyl nautin askartelusta niin paljon, että pakko saada tehä aina ite. :)

   Poista
 5. Oi onpa ihania! Varsinkin noi lumihiutale kortit. :) Mäkin mietin jos olisin askarrellu tänä vuonna itse, mutta en taida keretäkkään.. Ens vuonna pitää tehdä hxvissä ajoin. :D

  https://paulinablogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ens vuonna sitten oot hyvis ajoin askartelemas. :D

   Poista
 6. Onpa kivoja! Mä ajattelin kans askarrella kortteja itse, mutta vielä on pää vähän tyhjä ideoiden suhteen :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Netti on pullollaan ideoita. Ja etenkin pinterestiä kannattaa selailla. Siellä on paljon helppojakin ideoita. :)

   Poista
 7. Mä tykkäisin ihan superisti tehdä joulukortteja, mut emmä sitte tiiä kenelle mä niitä loppujen lopuksi edes lähettelisin :D Ehkäpä joskus tulevaisuudessa mäkin pääsen niitä värkkäilemään :-) Tänä vuonna keskityin vaan tekemään Juusolle joulukalenterin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ainakin aion lähetellä kortteja läheisimmille sukulaisille ja parille kaverille. :) Niin ja kotikotiokin ajattelin lähettää kortin, vaikka sieltä tuli kommenttia, että ei mun kannata postimerkkiin tuhlata rahaa sitä varten. :D Mutta kun mä haluun lähettää...! :D Heii, kuulostaa toi joulukalenterikin superkivalta. Ehkä mäkin järkkäilen joku vuosi Eetullekin sellasen. :)

   Poista
 8. Voi miten kauniita kortteja! ♥ On tosiaan nykyään jo aika kallista lähetellä pinoittain joulukortteja ja siksi niitä enää harvemmin lähettelenkään. Nykyään tulee lähetettyä ihan vain muutamalle ihan läheisimmälle :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ :) Niinpä! Itekin lähettelen vaan muutamalle läheisimmälle. Muuten menis omaisuus rahaa...

   Poista
 9. Yksinkertaista ja kaunista! itse tykkään piirtää valkoisella puuvärillä erivärisiin (pun/sin/vihr) kartonki kun saa semmosta lumen omaista maisemaa tehtyä :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kuulostaa tosi kivalta idealta toi sun juttus! :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright