Slider

How to Gain Happiness and Balance

16.7.2017

Onnellisuus, se taitaa olla se, mitä jokainen tässä elämässä tavoittelee. Yks koko elämän tarkotuksista taitaa olla niiden asioiden tajuaminen, jotka oikeesti tekee onnelliseks. Onnellisuus, ei sinänsä mikään helppo käsite. Toinen käsite joka kulkee onnellisuuden kanssa mun mielestä käsikädessä on balanssi eli tasapaino. Sopiva balanssi elämässä yks iso osa sitä kuuluisaa onnellisuutta.

vekkihame 4 
Elämä ei voi olla yhtä ruusuilla tanssimista. Ei todellakaan. Se ei myöskään oo pelkkiä kivojen asioiden tekemistä. Ollaksensa onnellinen pitää kaiken välille löytää sopiva tasapaino. Vähän itkua, sopivasti naurua, tarpeeksi raatamista, jonkun verran vastoinkäymisiä ja kasoittain nauttimista. Elämään kuuluvia asioita pitää olla sopivassa suhteessa, eikä saa esimerkiks yrittää karsia itkuja pois, koska ne on loppujen lopuks tosi tärkeitä. 
 Itseltään pitää osata myös vaatia, mutta ei liikaa. Välillä pitää painaa täysillä ja venyttää itseään rajoille saakka, mutta pitää myös osata olla armollinen ja myöntää itselleen, että kaikkea ei voi jaksaa. Täytyy myös oppia potkasemaan itseään persuksille, jotta ei jää junnaamaan paikoilleen. Toisinaan on hyvä vaan hengailla sohvalla karkkipussin kera, kun taas toisinaan voi ihan täyteen tupatut tuotteliaat päivät saada aikaan sen fiiliksen, että vau, miten hyvä mä oonkaan! Tärkeintä kuitenkin on, että itsestä tuntuu hyvälle, kunhan vaan välillä muistaa käydä tarpeeks siellä oman mukavuusalueensa ulkopuolellakin. 
  vekkihame 3

Se itselle sopiva tasapaino kaikessa on yks tärkeimpiä onnellisuuden osa-alueita. Balanssin lisäks ystävät, perhe, liikunta, työpaikka jossa mä viihdyn ja ihan vaan mulle tärkeiden asioiden tekeminen on ainakin mulle niitä onnellisuuden avaimia. Elämässä pitää toki olla myös tavoitteita, sillä mikä toiskaan parempaa fiilistä kuin niiden saavuttaminen. Unelmoida saa aina, mutta silti ihmisen pitää muistaa elää hetkessä, eikä vaan velloa niissä haaveissaan. Useinhan se matka niitä unelmia kohti on tärkeämpi.
  vekkihame 9

Lyhyesti sanottuna mulle kuitenkin onnellisuus on elämän balanssia, tärkeitä ihmisiä ja mulle rakkaiden asioiden tekemistä. Onnellisuuteen kuuluu myös kyyneleitä, eikä itkevä ihminen aina oo onneton. Onnellisuus on myös itsensä hyväksymistä, sillä itsemme kanssa me tässä koko elämä kuljetaan, joten jos oman navan kanssa ei oo hyvä olla, tulee vaikeuksia. Jokaisen meidän päässä on kuitenkin se oma pieni maailma ja jokainen meistä kokee asiat erilailla, se että miten, onkin sitten se, mikä tekee meistä joko onnellisia tai onnettomia. 

Tää aihe ei oo helppo, eikä tähän oo oikeita eikä vääriä ajatuksia. Oikeita sanoja selkeästi kirjoitettuna on näin moniulotteisesta asiasta todella vaikea kirjoittaa, mutta silti, toivottavasti mä onnistuin saamaan aiheesta edes jotain irti. Kuitenkin loppujen lopuks onni taitaa olla ihan vaan sitä, että osaa tiedostaa ne omat onnen aiheensa, toteuttaa niitä ja nauttii niistä pienistäkin asioista!

Näiden ajatusten myötä, oikein onnellista sunnuntaita jokaiselle! ♥

8 kommenttia:

 1. Ihanasti kirjoitettu postaus ja lisäksi nämä kuvat ovat todella kauniita ♥

  VastaaPoista
 2. Oot niin oikeessa! Täytyy olla välillä niitä huonojakin hetkiä, että sitten osaa olla onnellinen niissä hyvissä hetkissä, siksi se balanssi on niin tärkeää! :) Loistava teksti!!

  kiiainnanmaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ei elämä voi olla vaan ruusuilla tanssimista ja ne huonot hetket opettaa todellakin arvostamaan niitä hyviä. Kiitos kommentista. :)

   Poista
 3. Superhyvä teksti ja niin totta!! Välillä elämässä on aina niitä vaikeempia hetkiä, mutta ilman niitä tuskin osais nauttia samalla tavalla niistä hyvistä asioista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin niin! Elämä opettaa todellakin arvostamaan niitä hyviä hetkiä. ♥ Ja uskon, että jos kaikki elämässä olis vaan iloista huvittelua ja yhtä onnellisuutta, niin siihen varmasti turtuis...

   Poista
 4. Tosi kiva postaus! :) Se tasapaino on kyllä todella tärkeä.. Kun panostaa pieniin asioihin, huomaakin miten paljon rikkaampi arjesta tulee :)

  ❀ Cinderella Days ❀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Niinpä, pienet asiat on niitä tärkeimpiä ja niistä pitää osata nauttia! :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright