Slider

Mikä meidän kodista tekee kodin?

27.4.2017

Koti on paikka, jossa me vietään huimasti aikaa elämämme aikana. Sen pitää olla viihtyisä ja siellä olosta tulee nauttia. Jonkun unelmakoti on sellainen sisutuslehden sivulta repästy täydellisyys, jonkun toisen taas idyllinen maalaismökki. Mulle koti ei kuitenkaan voi olla se sisustuslehden mustavalkoinen, kliinisen puhdas, moderni ilmestys. 

mikä tekee kodin 1

Meidän kodissa saa olla väriä. Meiltä löytyy Eetun lempparia sinistä ja mun rakastamaa vaaleanpunaista kivoina väripilkkuina neutraalimpiin sävyihin yhdistettynä. En ikinä vois kuvitellakaan asuvani sellases pelkistetys mustavalkoses kämpäs.

mikä tekee kodin 2

Meidän kodissa näkyy elämä. Pöytään on piirtynyt kahvikupin pohjasta ruskea rinkula, eiliseltä peli-illalta ovat jääneet ohjaimet hujan hajan, joka pöydältä löytyy joku mun keskeneräinen opus, käsipainot on keskellä lattiaa aamuisen treenin jäljiltä ja vaatteet lojuu lattialla, sillä niiden siististi laittamisen sijaan tärkeämpää oli päästä halaamaan rakasta päivän päätteeks. Mä tykkään visuaalisesti kauniista kuvista, enkä kuvissa halua tuoda esiin sotkua, mutta kyllä vain, elämän merkkejä meillä pääsääntöisesti näkyy sisään astuessa. Ei se ois koti eikä mikään, jos kaikki olis jatkuvasti tip top.

meikkipiste 3

Meidän koti on täytetty meille rakkailla esineillä. Jääkaapin ovi notkuu valokuvia ja mun nuorimman veljen taideteoksia ja löytyypä siitä kuva mun edesmenneesta, mutta edelleenkin niin rakkaasta Kisusta. Ei mitenkään visuaalisesti nätti ilmestys, mutta silti täynnä tärkeitä juttuja. Mun työpöytä notkuu meikkejä, kameratarvikkeita ja muistiinpanoja eli asioita, joista mä nautin. Eetun lempparinurkkaus taas on sohva, joka sisältää täydellisen näkymän miehelle rakkaaseen pleikkariin ja  kaikin hienoin ominaisuuksin varusteltuun telkkariin.

Harry Potter 4

Löytyypä meiltä jopa kokonaan Harry Potter -jutuille omistettu paikka kirjahyllystä.

koti 5

Meidän koti näyttää just meiltä. Siellä mielellään iltaisin vetää ruisnachoja Netflixiä tuijottaessa, nauttii ruoasta pienen pyöreän pöydän ääressä, jakaa kuulumisia työpäivän jälkeen ja päivän parhaimpia hetkiä on se, kun parkkeeraa auton pihaan ja työntää avaimen ulko-oven lukkoon ja saa astua oman kodin lämpöön.
  koti 6

Mä vietän mielelläni aikaa kotona. Mä nautin siitä, että meillä on Eetun kanssa yhteinen koti, josta ollaan saatu tehdä just meidän näkönen. Okei, ehkä meillä lievästi näkyy se, että tää on naisen sisustama, mutta silti, tää paikka on meille molemmille tärkee. Ei kodin tartte olla täydellisesti sisustettu tai näyttää aina täydellisesti puunatulta. Kodista kodin tekee se tunnelma joka siellä leijuu sisään astuessa ja se, että siellä on just niitä ittelle tärkeitä asioita, jotka saa hymyn huulille huonoinakin päivinä!

4 kommenttia:

 1. Aivan ihanasti kirjoitettu <3 Teillä on todella nätti koti :) me muutettiin poikaystävän kanssa vuoden alusta yhteen ja tottakai asunto on vielä keskeneräinen..meillä ei esimerkiksi ole vielä sohvaa, telkkaritasoa tai olkkarin telkkaria näin muunmuassa. Koimme parhaimmaksi siirtää tuon nykyisen telkkarin makkariin, koska siellä tulee kumminkin vietettyä eniten aikaa, varsinkin näin sohvan puutteessa.

  Meidän värit on tummaa ja vaaleaa, ripauksella sellaista maalaisromanttista ilmettä. Näkyyhän meidänkin sisustuksessa ehkä mun kädenjälki, mutta kaikki on yhdessä päätetty. Mulle tärkeetä yhteisessä kodissa on se, että molemmat pitävät sen sisustuksesta.

  Inhoan sotkua, mutta mitä koti olisi ilman sitä? Ei kaiken tarvitse aina olla niin tiptop kuten itsekin mainitsit. En väitä, ettenkö yksin ollessani siivoilisi vaatteita nurkista ja sukkia pyykkikoriin, mutta ei sitä aina jaksa. Haluan kuitenkin pitää sellaisen suht hyvän yleissiisteyden, ettei kerralla ole niin suurta hommaa kun tarviais käydä puunaamaan. Esitin asian aika sekalaisesti, mutta ymmärsit varmaan perusajatuksen:)

  Ohhoh tulipas tästä pitkä kommentti, mutta pointtina on se, että aivan ihastuttava koti teillä ja hyvin kiteytetty kodin tärkeys <3 Ihanaa vappua teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ :) Ja hei, vaikka teillä ei vielä kaikkea olekaan, niin kaikki aikanaan. Parempi miettiä niitä kotiin hankittavia asioita rauhassa kuin ottaa nurkkiin jotain ihan ok kamaa, jonka haluaa parin kuukauden päästä vaihtaakin jo heti parempaan. Meillä käynnistyy pian neljäs asumisvuosi tässä kämpässä ja ollaan aika hyvin saatu sisustettua. :) Ja eihän kodin tartte olla niin viimesen päälle ja telkkari voi ihan hyvin olla makkarissa. :D

   Meilläkin mä kysyn aina miehen mielipidettä sisustushankintoja tehdessä ja varsinkin isompia ostoksia miettiessä, mutta totuushan on se, että ei noita miehiä se sisustus tunnut paljon kiinnostavan ja Eetu on ainakin tähän mennessä kaikkiin mun tekemiin juttuihin ollut tyytyväinen. Vaaleanpunainenkin on ihan ok, kun mukaan on ujutettu myös sitä sinistä. :D

   Mäkin inhoan sotkua, mutta se, että yrittäisi pitää kaiken koko ajan koko ajan täydellisesti järjestyksessä oli ihan liian stressaavaa ja aikaa vievää. On siis ihan ok, että vähän on jotain sotkua. :D

   Kiitos sulle tästä ihanasta kommentista ja hauskaa vappua sinnekin päin! :) ♥

   Poista
 2. Heippa! Tykkään sun blogista paljon, ihana postaus jälleen. Muuten, millä ohjelmalla oot tehnyt sun faviconin? Alan kirjoittamaan reissublogia ja haluaisin kaikin puolin itseni näköisen blogin, olisi kiva jos voisit auttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! ♥ Ja kantsii vaan googlettaa free favicon niin löytyy paljon erilaisia faviconeita. :) Ei oo siis mun ite tekemä, enkä kyllä enää yhtään muista mistä se on, kun se on tossa ollut varmaan ikuisuuden. :D Mut jos haluaa lähtee ite tekemään, niin esimerkiks ilmasista ohjelmista gimp olis siihen hyvä ja jos haluaa panostaa, niin suosittelisin ihan photoshoppia. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright