Slider

Recipe for a Perfect Day

23.2.2017

Jokainen päivä on ainutlaatuinen. Eilistä ei koskaan saa takaisin ja tää hetki on kohta jo mennyttä. Miks ei siis nautittais jokasesta hetkestä täysillä ja tehtäis jokasesta päivästä täydellistä. Ja ei, ei täydelliseen päivään tartte kuulua mitään erikoista - kunhan vaan osaa elää hetkessä ja nauttia. Mä päätinkin listata muutamia vinkkejä täydelliseen päivään.
   täydellinen päivä 1♥ Herää ajoissa, jotta ehdit kiireisenäkin päivänä nauttimaan rauhassa aamupalan ja viettää hetken aikaa itses kanssa. Usein aamut määrittää sen, millainen loppupäivästä tulee, joten miks ei annettais aamuille enemmän aikaa ja oltais vaan rauhassa nautiskellen. 

♥ Sano jollekin jotain mukavaa. Ihan mitä vaan. Se voi olla rakkaudentunnustus sille tärkeimmälle tai pieni kehu tuntemattomalle. Toiselle annettu pieni ilo lisää usein sitä omaa iloa. 

♥ Harrasta liikuntaa, josta oikeasti nautit. Ei tartte vetää tunnin rääkkitreeniä, paitsi jos oikeasti nautit siitä. Jo pieni kymmenen minuutin kävelylenkki esimerkiks kauppaan piristää kummasti. 

täydellinen päivä 2 täydellinen päivä 3 ♥ Syö ruokaa, josta tykkäät. Turha vetää sitä kukkakaalia, jos se maistuu suussa puulta. Ruoka on se, mitä ihminen vetää naamaansa jopa kuus kertaa päivässä, joten  mä ainakin koen, että sen pitää olla myös hyvää. Hyvä ruoka, parempi mieli - eikös se niin mennyt.

♥ Pyri tekemään päivän pakolliset hommat heti aamusta pois alta. Loppupäivä sujuu niin paljon paremmin, kun saa kaiken heti tehtyä, eikä tartte voivotella, että voi kun pitäis vielä käydä kaupassakin, ja voi kun jaksais ton pyykkikorin tyhjätä... Ei muuta kuin tuumasta toimeen, niin loppupäivän voi omistaa omille lempipuuhille. Kokemuksen syvällä rintaäänellä voin sanoo, että ei oo kiva tehdä koulutehtävää illalla klo kymmenen, kun deadlineen on tunti aikaa.

♥ Varaa aikaa jollekin rentouttavalle. Esimerkiks jaksolle lempisarjaa, saunomiselle, ystäville. Ihminen ei vaan voi vetää sata lasissa koko ajan. 

täydellinen päivä 4 täydellinen päivä 5 copy ♥ Ympäröi ittes kauniilla asioilla, joista saat iloa. Osta kukkakimppu, asettele sun lempikirjat kauniisti näkyville tai vaihda tyynynpäälliset. Ympäristö vaikuttaa todella paljon mielentilaan. Kauniissa paikassa yleensä mielikin lepää ja on niin paljon mukavempi olla. 

♥Juttele tärkeän ihmisen kanssa. Soita mummulle, juttele hetki syvällisiä äidin kanssa, kerro poikaystävälle päivän kuulumiset tai ihan mitä tahansa. Kuulumisten jakaminen ja etenkin se, että soittaa vaikkapa jollekin, jonka kanssa ei oo pitkiin aikoihin nähnyt, jakaa iloa varmasti molemminpuolisesti. 

♥ Ole hetki yksin. Vaikka ihminen on sosiaalinen olento, tarvitsee se myös omaa aikaa. Kukaan  ei jaksa kokoaikaa seurustella, vaikka se mukavaa onkin. Laita kuulokkeet korville ja kuuntele lempimusiikkia omien ajatuksien kera. Ajattele, mitä kaikkea ootkaan saavuttanut tänään. Ole ylpeä itsestäsi. Hymyile.

täydellinen päivä 6Elämässä on myös huonoja hetkiä ja joskus saa velloa kaikessa kurjuudessaankin, mutta silti, miks ei tehtäis suurimmasta osasta elämää täydellistä ja sataprosenttisen nautinnollista, vaikka mitään erikoista ei tapahtuiskaan. Pakko se vaan on myöntää, että esimerkiks tää elämä, on ihmeellinen asia. Miten pienestä onkaan loppujen lopuks kiinni, että me ollaan täällä. Tehdään siis meidän päivistä epätäydellisen täydellisiä ja opetellaan nauttimaan tuikitavallisistakin hetkistä. 

Täydellistä päivää teille kaikille! ♥

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus :) ootko muuten koskaan lukenu Rhonda Byrnen kirjoja? Ne on tosi hyviä ja kertoo juurikin positiivisuuden voimasta ja siitä, miten kaikesta kannattaa nauttia. Suosittelen tutustumaan, jos ei oo ennestään tuttuja! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Itseasiassa joo, joskus nuorempana oon lueskellut yhtä, mutta silloin se ei oikein jaksanut innostaa. Mutta vois käydä nappaamassa todellakin noi kirjastosta luettavaks. :)

      Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright