Slider

How To Get Through Stressful Times

26.1.2017

Tiiättekö ne hetket, kun kalenterin sivuilla on niin paljon tekstiä, että hyvä kun valkoista pintaa edes näkyy, seuraava vapaapäivä näyttää olevan kahden viikon päässä, pitäis hoitaa työharjoittelu, koulutehtävät ja työt sekä siinä sivussa vielä ehtiä elämään ihan omaa elämääkin. Sitä tekis vaan mieli heittää hanskat tiskiin, nostaa tili tyhjäks ja lähtee kaikkee pakoon jonnekin todella kauaks. Kuitenkin loppujenlopuks ihminen yleensä jaksaa enemmäin kuin uskookaan. Mä päätin listata muutaman vinkin, miten selviytyä stressaavista ajoista ja lisätä jaksamista. 

busy times 1 busy times 2Harrasta liikuntaa edes vähän. Ei, ei tarvitse raahata itseään salille viittä kertaa viikossa, jos aika on muutenkin kortilla, vaan jo ihan vaan nopea kymmenen minuutin aamulenkki tai puolen tunnin jumppa kotona lisää energiatasoja kummasti.

• Kirjaa kalenteriin vapaa-aikaa. Kalenteriin ei tarvitse kirjata pelkästään niitä pakollisia menoja, vaan sinne kannattaa kirjata esimerkiks, että klo 19 eteenpäin ei enää mieti päivän pakollisia asioita, vaan tekee just sitä mitä huvittaa.

• Herää aamuisin 10 minuuttia aiemmin. Saattaa kuulostaa hassulta, mutta kiireiset aamut tekee päivistä kireitä ja heräämällä muutamaa minuuttia aiemmin saa lisäaikaa, jolloin voi esimerkiks keskittyä rauhassa siihen, miten hyvältä aamukahvi maistuukaan tai nauttia ihan vaan siitä, että kerrankin ei tarvinnut juosta pää kolmantena jalkana.

busy times 3 busy times 4 • Vähennä somen seuraamista. Se kun itse on kiinni koko ajan jossain ja päätyy seuraamaan, kun muut vaan reissailee ja pitää hauskaa, ei ainakaan laske stressitasoa. Kannattaa vaan keskittyä omaa itseensä ja miettiä, mikä on itselleen parasta just sillä hetkellä.

Anna itsellesi lupa levätä. Yöunista ei kannata koskaan tinkiä, sillä se jos mikä, vähentää jaksamisen tasoa.

• Lue. Älä tuijota iltaisin televisiota, puhelinta tai tablettia. Lukeminen auttaa rentoutumaan silloinkin, kun se saattaa tuntua vaikealta, se lisää keskittymiskykyä ja kehittää aivoja. Myös nukahtaminen iltaisin on helpompaa pienen lukutuokion jälkeen ja hyvää lepoa ei vaan voi olla liikaa.
  busy times 5 busy times 6
• Syö terveellisesti. Turha varmaan edes sanoa, mutta yleensä ihmisen vointi on verrattavissa siihen ruokaan, mikä suusta menee alas. Terveellisellä ruokavaliolla jaksaa paljon pidemmälle kuin karkkipussilla ja pitsalla. Toki pieniä nautintoja ei saa koskaan unohtaa - tottahan toki joka päivä voi syödä palan suklaata vai mitä.

• Hassuttele. Joka päivä kannattaa hassutella ihan ilman syytäkin, sillä nauru lieventää stressitasoa. Vääntele naamaa hassusti, kerro jollekin jokin tyhmä vitsi, jota et itsekään ihan ehkä tajua tai tanssi niin huonosti kuin osaat - ihan mitä vaan, mikä saa suupielet nousemaan ylöspäin.

• Hyväksy, ettet ole superihminen, etkä välttämättä pysty ihan kaikkeen. Itseään ei kannata soimata, vaikka ei päivän aikana ehtinytkään vetää sitä treeniä, jonka olis halunnut tai  aloittaa sitä koulutehtävää, jonka palautuspäivä lähenee uhkaavasti. Joskus on ihan ok, vaan ottaa torkut ja antaa pään levätä. Itseään kannattaa kuunnella ja miettiä, mitä kroppa kullakin hetkellä tarvitsee.

busy times 7 busy times 8
Mä nostan peukkuja kaikille niille, jotka kokee tällä hetkellä stressaavansa jostakin asiasta. Ei kaikki voi olla aina vaan helppoa ja kivaa, mutta kyllä siitä selviää.  

Ihanaa tulevaa viikonloppua kaikille! Muistakaa nauttia arjen pienistäkin asioista!

8 kommenttia:

 1. Voi kyllä, stressitasot on kieltämättä korvissa asti! :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sua oon seurannut melko aktiivisesti snäpissä ja blogin kautta, niin en voi muuta kuin nostaa sulle hattua ja ihailla, miten joku jaksaa tehdä oikeesti noin paljon töitä haaveidensa eteen! :) Tsemppiä sulle siis!

   Poista
 2. Todella kiva postaus! Tykkäsin paljon, sillä itselläni koko keväästä on tulossa niin kiire, että käy erittäin kova tuuri jos jokin päivä olisi vapaa, hui!

  http://janitakristina.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ihana kuulla, että näistä vinkeistä on jotain hyötyä oikeestikin jollekin. :) Tärkeintä on kuitenkin vaan oppia nauttimaan päivistä sellaisinaan, eikä odottaa vaan niitä vapaapäiviä. Jokanen päivä elämässä on kuitenkin erityinen, vaikka se ei sisäiltäiskään vaan pelkkää hurvittelua. :)

   Poista
 3. Sun blogin kuvat on kaikki niin ihanan näköisiä, välillä on kiva käydä täällä ihan vaan niitä ihastelemassa!
  Hyviä vinkkejä oot listannut tähän, pitää ihan kokeilla tuota vapaa-ajan kirjaamista kalenteriin. Päivästä toiseen tukka putkella vetäminen alkaa pidemmän päälle kuitenkin painamaan. Tsemppiä sinne arjen jaksamiseen!
  http://llintzz.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiii mielettömästi kiitoksia! :) ♥ Kiva, että tykkäsit tästä postauksesta ja tää sun kommenttis todellakin toi hymyn mun huulille. :) Kiitos! ♥

   Poista
 4. Tosi hyviä vinkkejä, joita pitäis kyllä osata hyödyntää vielä vähän tehokkaammin kuin mitä oon tehny! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tosiaan, vinkkejä on aina helppo listata, mutta niiden noudattaminen... Noh, se voikin olla vaikeempi tehtävä, mutta aina kannattaa yrittää ja tsempata. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright