Slider

My Top 12 Packing Tips

11.9.2016

Voi kun omistaisin taikasauvan, jota heilauttamalla voisin taikoo matkalaukun sisäpuolen äärettömäks. Mutta kun ei. En vaan voi pakata koko omaisuuttani mukaan. Kahden vuorokauden kuluttua mun jalat koskettaa ensimmäistä kertaa mun elämäni aikana Lontoon katuja ja ensimmäinen matkaan liittyvä valtava koitos on jo alkanut. Nimittäin se pakkaaminen. Aina yhtä vaikeeta. Päätinpä tulla siis jakamaan muutamia pakkausvinkkejä, jotka on ihan hemmetin hyviä, mutta voi kun niitä vaan osais itekin hyödyntää todella. 

pakkausvinkkejä1
Jaoteltu pakkauslista. Ihan ekaks kannattaa suunnitella ennalta mitä matkalla tulee tarvitsemaan. Pakatessa kannattaa vetää listalta yli jo laukkuun laitetut jutut ja kaiken tarpeellisen mukanaolon on helppo varmistaa listaa katsomalla. Mä jaottelen vieläpä usein mun pakkauslistan käsimatkatavaroihin ja varsinaiseen matkalaukkuun ja suunnittelen niiden alle kategoriat: välttämättömät jutut, alusvaatteet, asukokonaisuudet, elektroniikka, kosmetiikka, yms. 

Pakkaa kategoria kerrallaan. Ajatus pakkauksen suhteen pysyy niin paljon paremmin kasassa, kun pakkaa kaiken yks kategoria kerrallaan. Mä alotan aina ekana alusvaatteista ja meikeistä, sitten siirryn hiusjuttuihin, seuraavaks elektroniikkaan jne. Kun laittaa pakattavat tavarat laukkuun kategoria kerrallaan, pysyy niin paljon paremmin kartalla siitä, montako t-paitaa on esimerkiks jo pakannut.

pakkausvinkkejä2
Asettele kaikki tavarat, jotka ajattelit ottaa mukaan, sängyn päälle. Kun näkee koko tavaramäärän kerralla, jonka ajattelee pakkaavansa, saa paljo paremman kuvan siitä, onko varmasti juuri sopiva määrä tavaraa tulossa mukaan. Samalla pystyy vielä tsekkaamaan, että kaikki on varmasti mukana.

Pikkujutuille omat pussukat. Onkohan mulla enää puhtaita sukkia? Missä mun kaulakoru on? Nää on niitä juttuja, jotka mun päähän pälkähtää joka kerta, kun oon pakannu hutiloiden kaiken sikin sokin. Ettei tavarat katois laukun uumeniin niin kuin pieru saharaan, kannattaa varata omat pikkupussukat ainakin alusvaatteille, asusteille sekä kosmetiikalle. 

pakkausvinkkejä blogi 3
Hyödynnä pienetkin kolot. Mulla usein ainakin matkakohteesta takaisinpäin lähtiessä käy niin että saa repii vetoketjuu kiinni kynsin ja hampain, eikä se siltikään meinaa mennä kiinni. Kannattaa siis opetella hyödyntämään matkalaukun kaikki nurkat täydellisesti. Esimerkiksi kenkien sisään voi tunkea vaatteita, jolloin tilaa tulee heti lisää. Vaatteet kannaattaa kääriä rullalle, sillä siten ne vievät vähemmän tilaa, eivätkä ryppyynny niin helposti.

Käytä matkakokoisia purkkeja. Koskaan ei kannata pakata mukaan täysikokoisia kosmetiikkapukkeja. Ei todellakaan. Ne vain tuovat turhaa lisäpainoa ja vievät tilaa. Sen sijaan kannattaa hankkia uudelleen täytettävät matkapurnukat tai matkakokoisia versioita tuotteista. 

pakkausvinkkejä 4
Pakkaa mukaan kookosöljy. Kannattaa myös panostaa mahdollisimman monikäyttöisiin tuotteisiin. Itelläni on Lontooseen lähdössä kookosöljyä, koska se on riittoisaa ja sillä voi tarpeen tullen korvata oikeestaan minkä tahansa, kuten hammastahnan, putsarin, deodorantin, meikinpoistoaineen, hiusöljyn ja kosteusvoiteen.

Muista likavaatepussi. Matkalaukkuun kannattaa aina ottaa ylimääräinen tyhjä pussi, jonne voi laittaa kakki likaiset vaatteet. Terveisin nimimekki monta kertaa haistelemalla sukkien puhtautta selvitellyt.

pakkausvinkit 5
Suunnittele asut etukäteen. Usein sitä heittelee mukaan vähä sitä sun tätä kivaa vaatetta ja vaikka asujen etukäteen suunnittelu voi kuulostaa hankalalta, niin se säästää paljon tilaa matkalaukusta. Tällöin ei tule pakattua mukaan niitä ylimääräisiä "ehkä pidän, ehkä en" -vaatteita. 

Pakkaa neutraaleja toisiinsa sopivia vaatteita. Ei kannata ottaa mukaan niitä räikeimpiä vaatekappaleita, vaan neutraalit ja toisiinsa sopivat vaatteet on paras ratkaisu. Jos ja kun matkalla tulee myös shoppailtua, niin perusjuttuihin on helppo yhdistellä uusia juttuja.

blogi vinkkejä pakkaamiseen 6
Aloita pakkaaminen muutama päivä etukäteen. Tässä vaiheessa kannattaa olla jo suunniteltuna esimerkiks vaatteet, jotka haluaa ottaa mukaan, jotta voi laittaa laukkuun suunnitellut vaatteet heti kun ne tulee pesusta. Ei oo kiva, jos pakkaushetkellä lempifarkut lojuu likaisena pyykkikorissa.

Laita lennon ajaksi päälle paksuimmat pakkaamasi vaatteet. Lentokoneessa on kuitenkin viileää ja laittamalla lennon ajaksi päälle sen paksuimman mukaan ottamasi neuleen, säästät tilaa matkalaukusta. 

pakkausvinkit 7

+ Tiesittekö, että passin sivuilla oleva hirvi kävelee, kun sivuja kääntelee nopeasti? Mun vanhan passin sivuilla ei tätä hirveä ollut ja olin niin kateellinen Eetulle, kun sen passissa oli tää kävelevä hirvi. Nyt mullakin on passi, jota pläräämällä voi katsoa hirveä. Niin siistiä vai mitä? Tai sitten ei. 

Mä taidan nyt yrittää viimeistellä yhden koulutehtävän ennen töihin lähtöä ja illalla aattelin testailla näitä mun vinkkejä käytännössä. Ja hei, jos teillä on jotain hyviä vinkkejä, joko pakkaamiseen tai Lontooseen liittyen, niin laitelkaas tännepäin.

14 kommenttia:

 1. Oi Lontoo ♥ Olisin ehkä kade mutta varasin just itekin lennot sinne :D Lontoo on ihan mieletön kaupunki, joten pidä hurjan kivaa siellä. Ja etenki toi asujen etukäteissuunnittelu on oikeesti superhyödyllistä. Mikään ei oo rasittavampaa kuin se, että ihan turhaan mukaan otettu paita vie tilan joltain kivalta tuliaiselta, jonka olisi halunnut ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii vitsit! Lontoo on kyllä niin ihana paikka! Mä onneks lähdin reissuun lähes tyhjän matkalaukun kans, joten tuliaisia varmastikin mahtuu mukaan. :)

   Poista
 2. Hauskaa reissua! :) Lontoo on kyllä niin ihana paikka!
  nimimerkillä tahtoisin sinne uudestaaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näin päivän täällä olin jälkeen pakko myöntää, että Lontoo on niin täydellinen! :) nähtävää ja koettavaa riittää vaikka kuinka!

   Poista
 3. Tulin just eilen Lontoosta <3 Ihanat (lämpimät) kelit siellä vielä on <3 Mä rakastan extemporematkoja ja en pahemmin pakkaile kuin just vasta lähdön hetkellä...Ihanaa matkaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heii vähänkö kiva, että säkin oot käynyt Lontoossa juuri. Ja tääl muuten edelleenki on aikasmoiset helteet. Kiitos! :)

   Poista
 4. Asujen suunnittelu etukäteen ja pakkauslistan teko on kyllä ehdottomat kohdat! Hauskaa reissua sulle! Lontoo on kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 5. Suosittelen käymään " natural history museum":issa. Ihan huippupaikka ja ei ollenkaan tylsä, vaikka itekki aluksi luulin. Käymisen arvoinen paikka ehdottomasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tota museoo oon suunnitellu perjantaille ja oon niin innoissani esim dinojen luiden näkemisestä!! Niin siistiä! :)

   Poista
 6. Ompa sulla ihana blogi<3 Sait uuden lukija:)

  Terkuin Harriet
  https://harrietgripenberg.blogspot.fi

  VastaaPoista
 7. Oon lukenut sun blogia mielettömän kauan jo bloglovinin kautta mutta nyt viimeinkin sain klikkailtua itseni tännekin lukijaksi! ♥ Sun blogi on tosi ihana ja inspiroiva, tykkään ♥ ps. kivaa reissua! :)

  http://wonderland--life.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright