Slider

Viimeaikojen luetut

14.7.2016

Vaikka kuinka tekis mieli, niin pakko kai se on myöntää, että ei mun aikani riitä - nimittäin kirjablogin perustamiseen. Mua olis todellakin houkutellut ajatus sepustella mun lukemistani kirjoista rivi jos toinenkin ihan omassa blogissaan. Päädyin kuitenkin kompromissiin ja päätin, että hei, mähän voisin tänne päivitellä tasaisin väliajoin ajatuksia ja mielipiteitä mun lukemistani kirjoista. Aiemmin oon vaan jossain sekalaisissa postauksissa saattanut hehkuttaa jotain kirjoja, mutta nyt tuleekin ihan ensimmäinen oma postaus mun viimeaikoina lukemille kirjoille!

luetut 1 valkyriat paulo coelho Valkyriat - Paulo Coelho 

Valkyriat oli ensimmäinen kirja, jonka Coelhon tuotannosta päätin lukea, kun kirjaston hyllyssä ei kyseiseltä kirjailijalta juurikaan muuta ollut lainaushetkellä. Valkyriat kertoo Paulon matkasta vaimonsa kanssa autiomaahan. Matkalla he kohtaavat joukon moottoripyöräileviä naisia eli valkryrioita. Olin lukenut paljon positiivisia kommentteja Coelhon kirjoista ja mulla oli aika korkeet odotukset tätä kohtaan. Yleensähän siinä sitten käy niin, että kirja on täys pettymys, kun odottaa liikoja ja pitää myöntää, että mä en saanut tästä kirjasta juurikaan mitään irti. Alusta tykkäsin ja siinä oli muutamia todella hyviä ajatuksia, mutta sitten koko kirja vähän lässähti ja mulla oli todellakin vaikeuksia saada tää loppuun siitä huolimatta, että tässä kirjassa on vain parisensataa sivua. Mä en kuitenkaan vielä aio luovuttaa Coelhon suhteen, vaan seuraavaks lukulistalla kirjailijalta taitaakin olla Veronica päättää kuolla.

luetut 2 darlah
Darlah: 172 Tuntia Kuussa - Johan Harstad

Mitä voikaan odottaa kirjalta, jossa nuoria lähetetään kuuhun? Tuskin ainakaan sitä, että sen päätyy ahmaisemaan kertaistumalta. Darlah kertoo neljästä nuoresta, jotka voittavat arvonnassa matkan kuuhun, mutta kuussa alkaakin tapahtua kummia. Tää on yks niistä kirjoista, jota en malttanut millään laskea käsistäni ja jota luin niin syödessä, autossa istuessa kuin kävellessäkin. Juoni oli todella mukaansatempaava ja nopeasti etenevä - välillä ehkä vähän liikaakin, sillä ajoittain tapahtui liiankin isoja aikahyppyjä. Ensin oltiin opiskelemassa ensimmäistä päivää avaruusjuttuja ja sitten olikin yhtäkkiä kulunut monta viikkoa ja istuttiinkin jo raketissa. Darlahin loppu etenkin oli todella yllättävä, surullinen ja hyvin epätyypillinen. Kirja herätti mussa monia kysymyksiä, joihin en harmikseni saanut vastauksia koko lukukokemuksen aikana, mutta silti kirja oli ihan mahtava ja pelottavakin välillä.

luetut 3 jojo moyes ole niin kiltti, älä rakasta häntä
Ole niin kiltti, älä rakasta häntä - Jojo Moyes

Moyesin kirjoja ollaan hehkutettu todella paljon ja kun Cittarin pokkarialesta tän bongasin, niin en todellakaan miettinyt kovinkaan kauaa, että kiikuttaisko tän kotio luettavaks. Kirja sitoo yhteen 1960-luvulla eläneen Jenniferin ja vuoden 2003 Lontoossa asuvan Ellien elämät. Jennifer on menettänyt muistinsa ja yrittää palauttaa mieleensä tapahtumia siinä samalla miettien, ketä todella rakastaa ja mikä on oikein. Ellien puolestaan löytää Jenniferin kirjoittamia rakkauskirjeitä ja yrittää selvittää, mitä Jenniferille loppujen lopuksi kävikään. Kirjan juoni on kerrassaan ihana ja tykkäsin etenkin kirjan lopusta. Tosin 500 sivua rakkaushömppää oli ajoittan pikkasen liikaa ja muutaman kerran meinasinkin jo tylsistyä. Ole niin kiltti, älä rakasta häntä on ihan lukemisen arvoinen kirja, mutta mitään uutta se ei oikeastaan tarjoa. 

luetut 4 across the universe matka alkaa beth revis
Across the universe: Matka alkaa - Beth Revis

Across the universe oli mun lukulistalla ollut jo ikuisuuden ja nyt kun vihdoin ja viimein sen lainasin kirjastosta ja lukaisin sen läpi, niin oli pakko heti varata kirjastosta seuraava osa luettavaks, mikä taitaakin kertoa siitä, miten paljon tästä tykkäsin! Varjelus -alus matkaa kohti uutta planeetta kyydissään jäädytettyjä tärkeitä henkilöitä ja aluksella aina asuneita ihmisiä, joista yksi on Seuraaja. Jäädytetty maasta kotoisin oleva Amy herää aluksella 50 vuotta liian aikaisin ja kaikki on hänelle täysin vierasta. Myös Amy on täysin vieras kaikille, mikä aiheuttaa konflikteja. Kirja on samalla murhamysteeri kuin rakkaustarinakin. Tarina sai mut koukuttumaan heti ensimmäisillä sivuilla - Amyn kuvaus jäädyttämisestä oli aika karmaiseva! Toinen osa ootteleekin mua jo sängyn vierellä ja ootan todella innoissani, että pääsen käsiks siihen!

Mitäs mieltä ootte tästä ideasta, että päivittelisin tasaisin väliajoin mun lukemisia tänne blogin puolelle?

10 kommenttia:

 1. Musta on ainakin kiva aina lukea kirjapostauksia kun itsekin tykkään paljon lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tälläset postaukset kiinnostaa sua! :) Ja mä kyllä tykkään kirjotellakin näitä, sillä näihin postauksiin olis mukava palata jälkeenpäin ja tsekata, mitä kaikkea onkaan tullut luettua. :)

   Poista
 2. nää ois todella mielenkiintoisia postauksia joten tee ihmeessä tänne blogin puolelle näitä lisää :) Tykkään hirveästi lukea joten kaikki vinkit on tervetulleita :)

  http://jennakaroliiiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasto näitä postauksia tulossa siis lisää! :)

   Poista
 3. Minäkin kannatan ideaa kirjavinkkien jakamisesta jatkossakin! :)

  VastaaPoista
 4. Joo todellaki lisää kirjapostauksia, tykkään! :) Ja pitänee harkita tota Darlahia uudemman kerran, ku viimeks jätin kirjastoon pitkän pohdinnan jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjapostauksia tulossa siis tulevaisuudessa lisää! Ja kannattaa todellakin lukee toi darlah. :)

   Poista
 5. Hyvä idea! kiva saada uusia kirjavinkkejä (=

  https://more-than-we.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Kirjavinkkejä tulossa lisää siis jatkossa. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright