Slider

12 tips for being more positive

19.2.2016

Mun mielestä olis ihanaa, jos olis olemassa positiivisuuskärpäsiä, joiden purema sais ihmisissä aikaan jonkin näkösen positiivisuusvyöryn. Moni käyttää ihan liikaa energiaa negatiiviseen ajatteluun, koska hei, onhan se nyt helppo todeta, kuinka paskasti koko päivä on mennyt ja sitä kuuluisaa small talkia on niin paljon helpompaa vetästä huonosta kelistä, kuin ihanasti alkaneesta aamusta. 
Mä en väitä, että itekään olisin mikään positiivisuuden mestari ja asioiden mennessä päin juurikin sitä, mä en todellakaan oo ensimmäisenä hymyilemäs ja ettimäs niitä hyviä puolia. Päätinkin koota muutavat vinkit positiivisempaan elämään - positiivisia ajatuksia kun ei voi koskaan olla liikaa!

positive1Opettele löytämään arjen keskeltä ne pienet hyvät asiat. Arjelle turtuu, eikä niitä hyviä jokapäiväisiä asioita juurikaan tuu huomanneeks. Useinkaan ei tuu ajatelleeks, kuinka ihanaa on kun saa herätä joka aamuisin esimerkiks oman kullan tai lemmikin vierestä tai kuinka hyvältä esimerkiks lämmin suihku tuntuu. Mä oon viimeaikoina oppinut esimerksiks iloittemaan jokasesta lumisateesta yhtä paljon kuin ensilumestakin.

• Tee aamuisin jotakin tavallisesta poikkeavaa. Se tuo jotain uutta jokaseen päivään, antaa virtaa ja luo automaattisesti sitä positiivista energiaa meihin. Ette arvaakaan, kuinka hyvä fiilis mulla oli tänä aamuna, kun pitkästä aikaa päätin treenata illan sijaan heti aamutuimaan.

Hymyile. Iltalehdellä tais olla muutama päivä sitten listaa naisista, joilla on "resting bitch" -naama eli luonnostaan vihaselta näyttävä ilme ja myönnettäköön, että mä oon yks näistä, joiden perusilme näyttää siltä kuin olis just juonu pullollisen kusta. Haha! Hymyilemällä saa kuitenkin ihmeitä aikaa ja miettikää sitä fiilistä, kun joku hymyilee takasin!

positive8
positive2Negatiivisuus lisää negatiivisuutta, joten älä pura sitä muihin. Voi kuinka usein tuleekaan tiuskittua niille rakkaimmille ihmisille silloin kun on huono päivä. Se ei kuitenkaan auta ketään millään tavalla ja siinä vaiheessa, kun tiuskii sille toiselle, niin sillä toisellakin on hyvin pian todella negatiiviset fiilikset ja siitähän ei luonnollisesti seuraa ainakaan mitään positiivista.

• Älä elä viikonloppuja ja lomia varten. Mä tiedän, että on olemassa niitä ihmisiä, jotka elää vaan viikonloppuja odottaen kaikki viikot. Oikeesti. Miks ihmeessä? Musta on vähän surullista, että joku vaan velloo siinä negatiivisuudessa koko viikon ja valittaa, että olispa jo perjantai. No onhan ne vapaapäivät kivoja, mutta mun mielestä kannattaa opetella etsimään arjesta ne pienet piristävät asiat.

Tee asioita, joista nautit. Jos on huono päivä, niin tee niitä juttuja, jotka saa sut iloseks. Leivo, nää kavereita, lenkkeile, lue tai ihan mitä vaan mistä tykkäät. Yleensä tekemällä niitä kivoja juttuja negatiivisuus katoo ihan itsestään.

positive6
positive4Anna asioille uusia näkökulmia. Silloin kun kaikki menee päin sitä, niin mitä jos  kerranki yrittäis löytää asiasta jotain positiivista. Juttuhan on kuitenki loppujen lopuks niin, että virheitä tekemällä oppii ja ilman niitä huonoja juttuja me ei oltais sitä, mitä me ollaan tänään.

• Huolehdi itsestäsi. Syö, nuku ja harrasta liikuntaa. Jokanen varmasti tietää, että huonosti nukutun yön jälkeen kaikki pienetkin asiat vituttaa ja nälässä oleminen ei ainakaan helpota tilannetta. Kannattaa siis muistaa pitää huolta itsestään, sillä kun kaikki perustarpeet on tyydytetty, on paljon helpompaa keskittyä olemaan positiivisempi.

Pyydä jotakuta huomauttamaan, jos valitat. Moni valittaa liikaa ihan huomaamattaan. Jotenkin meillä suomalaisilla tulee niin luonnostaan se, että kavereita tavatessa kerrotaan kaikki ne huonot jutut ensimmäisenä ja kirotaan säätä. Kannattaa yrittää opetella keskustelemaan niistä positiivisista jutuista ja sitä kautta tuomaan sitä positiivisuutta lisää.

positive7positive5 Pidä positiivisuuspäiväkirjaa. Kun arjesta etsii tietoisesti niitä positiivisia juttuja, niin niitä alkaa huomaamaan helpommin jatkossa ja niistä osaa tällöin nauttiakin enemmän.

• Pyri asettamaan tavoitteita päivälle. Jokanen tietää, kuinka hyvältä tuntuu, kun saavuttaa jotain. Kannattaa aamulla vaikkapa tehdä lista asioista, joita päivän aikana haluaa saada tehdyksi. Listalla voi olla niinkin yksinkertasia asioita kuin pyykkääminen ja lenkillä käyminen, mutta miettikää sitä positiivista latausta mikä iskee, kun saa noita juttuja rastitettua tehdyks.

Älä valita asioista, joihin et voi vaikuttaa itse. Voi että mä vihaan sitä kun valitetaan säästä. Joo no onhan se ikävää, kun vettä sataa niinku Esterin tiette kyllä mistä, mutta kun sille nyt ei vaan voi mitään. Älkää valittako asioista, joihin teillä ei oo valtaa. Toisaalta taas, ei kannata valittaa niistäkään asioista, joihin voitte vaikuttaa, vaan yrittäkää järjestää asiat vähemmän kamaliks.

positive3

Positiivista viikonloppua teille kaikille! Muistakaa nauttia niistä pienistäkin jutuista!

15 kommenttia:

 1. Ihania vinkkejä! Tulee varmasti tarpeeseen :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Sonja, jos et oo vielä lukenut Salaisuus-kirjaa, niin teeppä se! Se on oikeen kunnon voimakirja joka oikeen potkii ajattelemaan positiivisesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon tota kirjaa joskus selaillu, kun äiti on lainaillu sitä kirjastosta, mut heii pitääpä varmaan lueskella sitä uudelleen paremmin. Kiitos vinkistä! :)

   Poista
 3. Tässä postauksessa oli monta hyvää vinkkiä, tai no oikeastaan kaikki oli hyviä! <3 Ps. Ihana tuo Ted Bakerin meikkipussukka! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Positiivisuutta kun ei vaan voi elämässä olla koskaan liikaa! :) ♥ Niin ja toi meikkipussi - ei voi olla muuta ku onnellinen, että päädyin sen puolvuotta sitten ostamaan. Ollut jokapäiväsessä käytössä siitä lähtien ja tonne mahtuu ne jokapäiväiset meikit kepeesti ja muutama ylimääränenki. :)

   Poista
 4. Ihana postaus täynnä asiaa! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Positiivisuus on vaan niin tärkee osa ihmisen hyvinvointii, että tästä aiheesta vois joskus kirjotella enemmänki. :)

   Poista
 5. Mistä tuo ihana chocolate-purkki on? :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on itseasias oikeesti kakskerroksinen purkki. :) Mut se on minimanista. :)

   Poista
 6. Hyviä vinkkejä! Itseni pitäisi ainakin päästä tuosta ainaisesta valittamisesta eroon :D

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valittaminen on vaan jotenki niin helppoa aina verrattuna siihen positiiviseen höpöttämiseen.

   Poista
 7. Niiiin kiva postaus! Mä oon just semmonen ihminen, et valitan tosi helposti, mut täs tuli kivoja vinkkejä :-)

  http://plan-cee.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Kivoja vinkkejä! Yritän aina olla positiivinen, mutta kyllä minäkin sorrun välillä valittamiseen.

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright