Slider

Vauva 2 kk - kuulumiset, uni & kehitys

17.2.2019

Eeli täytti eilen tasan kaksi kuukautta jo ja taas vois vaan päivitellä, miten aika tuntuu kuluvan ihan liian nopeasti. Ajattelinkin, että pitänee joka kuukausi tehdä pieni kooste pojan kehityksestä, sillä nää on niitä hetkiä, joita ei todellakaan halua unohtaa. (Ja kyllä, ne vaan unohtuu, jos niitä ei kirjaa ylös!)

isä ja poika  

2-KUUKAUTISNEUVOLA

Perjantaina me käytiin neuvolassa ja painoa poitsulla oli 5570g ja pituutta 59,3cm. Tuntuu, että pituutta tulee ihan huimaa vauhtia lisää ja painoakin sen verran, että alkaa käsilihaksissa ajoittain tuntua sylissä kanniskelu. Eeli sai myös rotavirusrokotteen ja ainakaan toistaseks ei onneks oo mitään poikkeavia oireita rokotteesta ilmennyt. Muutenkin kaikki oli neuvolassa hyvin ja poitsu katseli hyvin mielenkiinnolla neuvolan seinillä olevia värikkäitä kuvia ja hymynaamahelistintä.

  Eeli2

KEHITYS

Ollaan kovasti treenailtu nyt masulla oloa ja Eeli jaksaakin jo vähän aikaa pitää päätä hieman ylhäällä, vaikka kauaa hän ei masulla vielä viihdykään. Myös sylissä ollessa pää pysyy tosi hienosti hallinnassa. Eeli on myös alkanut päästää ihan mielettömän sulosia äännähdyksiä ja meidän päivien kohokohtia onkin ollut nyt pienet jutusteluhetket. Ensimmäinen pieni kunnon hymy tuli tasan viiden viikon iässä, mutta silloi hymyt olivat melko tiukassa ja lähinnä poika hymyili vain isille. Nyt hymyjä tuleekin ihan jatkuvasti! Vauvan hymyt on kyllä niin sulosia, että sydän melkein meinaa sulaa! ♥ Eeli myös seurailee mielellään katseellaan mielenkiintoisia leluja ja rakastaa kasvojen tuijottelua.

  vauvakortit2

PÄIVÄRYTMI, UNI JA SYÖMISET

Meillä nukutaan öisin ihan superhyvin ja jo noin kuukauden vanhasta eteenpäin ollaan nukahdettu puolenyön maissa noin yhdeltätoista tai kahdeltatoista kuudeksi tunniksi. Syömään heräilläänkin sitten viiden kuuden maissa aamulla ja seuraavan kerran aamukahdeksan ja -kymmenen välillä. Yönsä Eeli nukkuu kiltisti omassa pinnasängyssään. Ei nimittäin toivoakaan, että meidän 120cm sängystä sais jotain perhepetiä. En vois olla tyytyväisempi meidän unirytmiin tällä hetkellä kun vertaa ekojen viikkojen jatkuviin yöheräilyihin. Nyt virtaakin riittää päivisin niin paljon paremmin! Tällä viikolla ollaan jopa kahtena yönä nukuttu kahdeksan tunnin yöunet. Ihan huippua!

Päivällä meillä tankkaillaan maitoa noin parin tunnin välein. Välillä vähän tiuhempaankin tahtiin, mutta maksimiväli taitaa olla kolme tuntia. Päikkärit meidän poitsulla on usein vaan pientä torkkumista sylissä ja usein jos yrittääkin laskea sänkyyn, niin poika herääkin lähes välittömästi sen jälkeen. Parhaat päikkärit Eeli tuntuu nukkuvan vaunulenkkien ajan (ja joo, usein herää heti vaunujen pysähdyttyä) ja sisällä joko vaunukoppaan laitettuna pinnasängyn sijaan tai sitterissä. Mitään selkeää rytmiä meillä ei päivin ole, mutta pienet päikkärit nukutaan yleensä noin klo 11 maissa, kahden aikaan vaunulenkillä ja illasta torkutaan sylissä. Välillä raskasta onkin ollut se, että omia käsiä ei meinaa saada vapaaksi, kun poitsu nukkuis mielellään vaan sylissä. Nyt onneks hän on ruvennut viihtymään hyvin myös sitterissä ja leikkimatolla, jolloin saa vähän kotitöitäkin hoidettua.

Eeli poju1

MUUTA

Poika rakastaa ihan yli kaiken kylpemistä, leikkimaton kaaressa olevaa oranssia oravaa ja neuvolasta saatua hymynaamajulistetta. Kylpyhetken onkin meidän molempien lemppareita. On niin ihanaa seurata, kun toinen nauttii täysin sydämmin lämpöisessä vedessä oleskelusta. 

Kummisedältään Eeli sai heti syntymänsä jälkeen lahjaksi leikkimaton, jossa on paljon kivoja aktiviteetteja ja etenkin oranssi vinkuva orava (jonka vinkumisääni muuten tajuttiin vasta tänäviikonloppuna, kun pojan eno astui oravan päälle vahingossa) on pojasta ihan superkiinnostava. Tämä voisikin tuijotella välillä oravaa vaikka kuinka kauan! Orava on ollut hyvä katseenvangitsija myös masulla ollessa, kun ollaan harjoiteltu päännostamista. 

Legendaarinen neuvolasta saatu hymynaamajuliste meillä on vaipanvaihtopisteen yläpuolella olevan ilmanvaihtopömpelin pohjassa kiinni niin, että se on suoraan pojan kasvojen yläpuolella vajaa metrin päässä kasvoista. Eeli kiinnittääkin yleensä huomionsa siihen aina vaippaa vaihtaessa ja jaksaa tuijotella sitä!

Kaikenkaikkiaan meillä menee tällä hetkellä tosi hyvin ja arki vauvan kanssa on alkanut pikkuhiljaa rullaamaan loistavasti! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright