Slider

Meidän vauva sai nimekseen...

12.2.2019

Meidän vauva sai nimekseen 9.2. Eeli Vilho! ♥ Lauantaina vietettiin meidän pienen miehen ristiäisiä, joita tämä äiti tais jännittää enemmän kuin meidän päivän sankari. Juhlat pidettiin mun kotikotona Ikaalisissa eli pojan mummulassa, sillä meidän kotiin ei ois ikinä vieraat mahtuneet ja vierailla oli myös huomattavasti lyhyempi ajomatka juhlien ollessa Ikaalisissa. Poikaa juhlistamassa olikin vähän reilu 40 henkeä!

Eeli Vilho 2

Nimeksensä meidän vauva saikin siis Eeli Vilho! Jos meille olisi tullut tyttö, olisi nimi ollut selvä jo kauan ennen raskauden alkua: nimen alku- ja loppukirjain olisivat tulleet meidän vanhempien etunimien ensimmäisistä kirjaimista (eli E ja S). Pojankin nimeä sitten mietittiin samalla tekniikalla ja mietittiin nimeksi esimerkiksi Eliasta ja Eelistä. Kumpikaan nimistä ei kuitenkaan vakuuttanut täysin ja Eelis lyhenikin Eeliksi. Synnyttyään poika olikin ihan Eelin näköinen, eikä nimen sopivuudesta ollut enää epäilystäkään. Ihan täydellinen nimi meidän vauvalle! 

Pojan toinen nimi tuleekin suvusta ja kyseistä nimeä tietääkseni löytyy niin mun omasta kuin miehenkin suvusta. Sukuniemen kohdalla päätettiin hyödyntää uutta sukunimilakia ja Eeli sai meidän kummankin sukunimen väliviivalla yhdistettynä. Itelleni on nimittäin ollut aina selvää, etten tuu koskaan omaa sukunimeäni vaihtamaan edes naimisiin mennessä, sillä jotenkin se on niin vahvasti osa omaa identiteettiä ja kuitenkin melko harvinainen. Tuntuikin siis parhaalta vaihtoehdolta, että poika saa meidän kummankin sukunimen.
  ristiäiset

Koko juhlan ajan poika oli todella tyytyväinen. Virallisen osuuden ajan hän nukkui tyytyväisenä kummisetänsä sylissä, eikä edes hätkähtänyt yhtään kastamista. (Toki sillä saattaa olla osuutta asiaan, että meidän pikkumies oli pään kastamista tavallaan jo "harjoitellut" meidän karstanpoisto-operaatioiden päänpesujen yhteydessä. Heh) Poika myös nautti ihan mielettömästi siitä, kun sai koko ajan olla jonkun sylissä ja nukkuikin suurimman osan ajasta tyytyväisenä välillä kurkkien silmäluomiensa alta, että kenenkäs sylissä nyt ollaan.

ristiäiset1

Tarjoiluista suurimman osan oli valmistanut mun äitini. Ite en ois varmaan ikinä ehtinyt valmistaa juuri mitään, jos olisin yrittänyt ite leipoa kaiken. Ainoastaan pullien leipominen ja kakun pursotus ja koristelu jäi mun vastuulle. Myös Eetun äiti oli leiponut ihanaa kuivakakkua ja tilannut vauvan jalan muotoisia keksejä tarjolle. Tarjolla meillä olikin siis keksejä, kermakakkua vadelma-kinuskitäytteellä, vanilja-mustikkajuustokakkua, cocktailpiirakoita sekä munavoita, tonnikalapiirakkaa, kentin kakkua, pasteijoita, pullia ja punaherukkamurupiirakkaa. Pakastimeenkin tais vielä kotikotio jäädä herkkuja, joten ainakin tiedän mitä syön sinnepäin taas ajellessa!

Eeli Vilho 1 
Uskomatonta, että nyt meidän pienellä vauvalla on jo nimi ja tällä viikolla on tiedossa 2-kuukautisneuvola! Raskausaikana tuntui siltä, että aika kuluu mielettömän nopeaa, mutta nyt pojan syntymän jälkeen aika vaan on tuntunut kiihdyttävän vauhtiaan entisestään. 

Me aiotaan tänään ainakin hyödyntää auringonpaiste pihalla ja vaunutella sekä nauttia lisääntyvästä valon määrästä!

Oikein ihanaa alkuviikkoa kaikille! ♥

2 kommenttia:

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright