Slider

Raskauskuulumisia: Viimeiset raskausviikot, ajatuksia synnytyksestä & vointi

3.12.2018

Tällä hetkellä eletään 37. raskausviikkoa (36+3) ja laskettuun aikaan on enää noin kolme ja puoli viikkoa. Tän viikon perjantaina meidän pikkunen saavuttaa virallisesti täysaikaisuuden, kun starttaa 38. viikko - ihan hullua ajatella, että pian hän on täällä. Salaa kuitenkin ehkä toivon, että synnytys käynnistyis kuitenkin vasta vuoden vaihduttua ja että ainakin joulun sais viettää kotikotona. Eikä muuten haittais vaikka tää tyyppi syntyis vaikkapa parin seuraavan viikon sisällä. Mutta aika näyttää sitten sen lopullisen ajankohdan. Jotenkin on kuitenkin sellaset vibat, että varmaan ollaan synnyttämässä uudenvuodenaattona. Haha! Mut synnytyshän ei katso kalenteria tai kellonaikaa, joten saas nähdä.

masunkasvatus2 
Ajatuksia synnytyksestä

En oo missään vaiheessa raskautta osannu pelätä synnytystä. Toki vähän jännittää, mut ensisijasena ajatuksena on, että naisen keho on suunniteltu tähän hommaan ja synnytyksestä on miljardit selvinneet, joten eiköhän siitä myös itsekin selviä. Ainut toive mulla synnytyksen suhteen on, että haluan synnyttää alakautta lääkkeellisten kivunlievitysten kera, mutta muuten en oo uskaltanut suunnitella mitään sen tarkemmin. Ikinä ei voi tietää mitä tapahtuu ja liialla suunnittelulla tulee vaan pettymyksiä. 

Synnytysvalmennusluennolla käytiin jo muutama viikko takaperin, mutta itse synnärillä ei olla käyty tutustumassa. Onneks sentään oikea parkkipaikka ja ovi josta kulkea on tiedossa. Enemmän ajatukset tuntuu olevan oikeastaan synnytyksen jälkeisessä ajassa ja vauvassa kuin itse synnytyksessä ja oon todellakin kokenut hyväks sen, että en oo turhaa stressiä ottanut synnytyksestä. Oppaita tosin oon yrittänyt lukea ja sitä kautta sisäistää synnytykseen liittyviä asioita.

masunkasvatus7 
Oireet ja vointi

Mä oon koko raskausajan voinut ihmeen hyvin ja tuntuu, että oon päässyt melko helpolla. Viime viikkoina on kuvaan astunut lievä närästys iltaisin ja öisin saa muutamia kertoja nousta joko juomaan tai vessaan. Myös nukkuminen on osottautunut suht haastavaks, kun hyvää asentoa ei tunnu millään löytyvän. Maha tuntuu muutenkin olevan tiellä vähän koko ajan: pöydän ääressä maha ottaa pöydän reunaan kiinni, niin ettei pääse nojaamaan eteenpäin kunnolla, sukkien pukeminen ja varpaankynsien leikkaaminen on haastavaa ja kaikki lattialle putoava tekis vaan mieli jättää lojumaan... Turvotusta on myös sen verran, että pariin viikkoon en oo enää mun tavallisesti puolimilliä liian isoa sormusta saanut sormestä pois.

Vauva on jo muutaman viikon ollut raivotarjonnassa ja liikkeiden suhteen tyyppi on todella aktiivinen vieläkin. Välillä tuntuu siltä, että varmastikin pieni jalka pullahtaa kohta kyljestä ulos. Miten noin pienellä voikin olla niin paljon voimaa jo? Harjoitussupistuksia tulee myös päivittäin, mutta ne on lähinnä olleet vaan epämukavia ja yleensä jopa melko huomaamattomia. Niitä kivuliaita supistuksia odotellessa... 

Äitiysvapaalle jääminen

Äitiysvapaalla oon nyt ollut reilu pari viikkoa. Ekat äitiysvapaapäivät tuntui melko pitkiltä. Vikat päivät töissä oli raskaita, mutta silti oli sellanen fiilis, että olisin halunnut jatkaa töiden parissa vielä pidempäänkin ja ehkä siks tuntu tosi vaikeelta jäädä vapaalle. Nyt kuitenkin oon alkanut nauttia näistä päivistä ja on ollut ihanaa valmistella joulua rauhassa ja laittaa viimeisiä vauvajuttuja kuntoon. On ollut niin rentouttavaa, kun on ollut aikaa aamuisin meikata rauhassa pitkän kaavan mukaan, katsella joululeffoja, käyttää kaappien perälle kiireen takia unohtuneita kasvonaamioita ja tehdä just sitä mitä huvittaa vielä ennen vauvan syntymää.

masunkasvatus6

Hankinnat

Hoitoalustan ja imetystyynyt tilasin Black Friday:na, mutta muuten oon ollut pitkään sitä mieltä, että hankinnat on pitkälti tehtyinä. (Ai niin, se kylpyamme muuten vielä uupuu, mutta äkkiäkös sen tosta Cittarista hakee...) Nyt on kuitenkin iskenyt päähän ajatuksia siitä, että tarvittaisko me sittenkin vielä kantoreppu ja se babybjörnin sitteri, eikä meillä oo itkuhälytintäkään. Eikä meillä välttämättä oo tarpeeks niitä ihan pieniä vaatteita ja oon yrittänyt kirppareilta tuloksetta metsästää vielä muutamia bodyja ja pöksyjä ja varmaan jotain paksumpaakin sisävaatetta pitäs vielä olla. Mutta noh, saahan niitä sitten vielä vauvan synnyttyäkin vaikka tilattua netistä, jos ei heti kauppoja jaksa lähteä kiertämään. Todellisuus taitaa kuitenkin olla se, että ei se vauva kaipaa kaikkea sitä tilpehööriä, mitä vanhemmat kuvittelevat tarvittavan. Viimeks Prismassa käydessä taisin myös kattella söpöjä pehmopupuja, mutta lelujen osto taidetaan jättää sukulaisten huoleks - niitä luultavasti eksyy meille ihan tarpeeks ilman että niitä ite ostetaan.

masunkasvatus4

Odotetaan nyt jo niin kovasti sitä kuuluisaa unetonta ja rankkaa vauva-arkea. Saadaanhan me kuitenkin meidän elämään sen myötä rakas ihminen!

5 kommenttia:

 1. Hyvää loppuajan odotusta sulle! Nyt kannattaa ja saa ottaa luvan kanssa ihan rennosti ja nimenomaan ladata niitä akkuja! Mutta onhan se kaikki valvominen ja muut sitten niin sen arvoista, on ne pienet vaan niin suloisia :).

  -Ida

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Joo, nyt todellakin yritän ottaa vaan rennosti, kun vielä voi! :) Ja totta, kyllä se vauva-arki sitten on kaiken sen arvosta huonoine puolineenkin. :)

   Poista
 2. Kiva kuulla pitkästä aikaa sun raskauskuulumisia :) täällä tuli tänään just täysaikasuus täyteen, ja mieli on niin malttamaton jo <3 olo alkaa olemaan jo suht tukala ja yöt menee pyöriessä ja närästys kiusaa. Supistuksia ei oo vielä ainakaan ollut, pitää koittaa nyt vaan jaksaa nää vikat viikot vielä ja koittaa levätä tän kaiken keskellä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä sullekin loppuodotukseen. :) Ei enää pitkä aika, niin pian on kummallakin ihana pikkunen sylissä. ♥ :) Ite selailin eilen nt-ultran kuvia ja oli outoa ajatella, että niistä on jo ainakin puoli vuotta aikaa. Niin se aika vaan hurahtaa ja todennäkösesti nää vikat viikotkin on ohi ennen ku huomaakaan ja sitten ollaankin jo menossa synnärille. :)

   Poista
  2. Kiitos! :) jep, ihan hurjaa vauhtia mennyt tää raskaus kokonaisuudessaan! Onhan tää jännää aikaa ja ihanaa muistella sit varmasti jälkeenpäin tätä kaikkea, kun on pikkunen sylissä <3

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright