Slider

Raskauskuulumisia: rakenneultra, vointi ja vauvan sukupuoli

23.8.2018

Ihan uskomatonta, että huomenna alkaa jo 23. raskausviikko. Puoliväli on siis ylitetty ja hassua ajatella, että laskettuun aikaan on vain noin neljä kuukautta jäljellä. Ollaan pikkuhiljaa yritetty saada vauvan hankintoja tehtyä ja mä oon yllättynyt siitä, miten innokas pyykkääjä musta on kehkeytynyt. Mikä oliskaan parempaa kuin söpö pikkupyykki kuivumassa narulla ja pienen pienten vaatteiden järjestäminen lipastoon. Voi olla, että innostus pyykkäämistä kohtaan laantuu siinä kohtaa, kun sitä pyykkiä oikeasti alkaa tulla paljon. Heh... Ehkä siinä vaiheessa jätän jotan Eetullekin pyykättäväks! Mutta mites sit muuten on mennyt raskauden osalta kuin vain pyykäten?

vauvajuttuja1

Rakenneultra

Noin viikko sitten käytiin rakenneultrassa ja voi apua, että mua jännitti. Mielessä vaan pyöri, että mitä jos löytyykin jotain vakavia poikkeavuuksia, mutta ei, kaikki oli juuri niin kuin pitikin. ♥ Tärkeintä meille olikin nähdä, että suurella todennäköisyydellä meille on tulossa terve vauva. Oli myös superihanaa nähdä pikkusen temmeltävän reippaana. Seuraavan kerran nähdäänkin sitten synnytyksessä, ellei mitään poikkeuksia ilmene.


Vauvan sukupuoli

Ja se suuri kysymys, mitä tuli ennen rakenneultraa mietittyä: Tuleekohan meille tyttö vai poika? Eetun kanssa oltiinkin sovittu, että ehdottomasti halutaan sukupuoli tietää jo ihan senkin takia, että hankintoja olisi vauvalle silloin helpompi tehdä. Ultraaja rakenneultran loppupuolella kysyi, että halutaanko tietää sukupuoli ja totta kai vastattiin myönteisesti. Ei mennyt montaakaan sekuntia kun ruudulta näki vastauksen jo selvästi ja ultraaja kysyikin meiltä, että onko meillä aavistusta nyt siitä kumpiko olis tulossa. Mä siihen taisin vastata, että eiköhän se oon poika. Ja kyllä, sen näki hyvinkin selvästi! Meistä tulee siis pienen pojan vanhempia! ♥ 

vauvajuttuja2 
Vointi ja jaksaminen

Alkuraskaudesta mua väsytti ihan älyttömästi ja mä silloin vaan mietin, että päättyykö se väsymys ikinä. Nyt tuntuu, että homma on kääntynyt ihan päälaelleen: energiaa tuntuu riittävän vaikka kuinka ja sohvalle nukahtelut työpäivän jälkeen on jääneet unholaan. Viimeviikolla olin ihan älyttömässä flunssassa, mutta sitä lukuunottamatta kaikki on mennyt tosi hyvin. Toki ajoittain huomaa, että fyysisesti ei jaksa niin paljon, mutta toistaseks oon ollut jopa yllättynyt siitä, miten hyvin oon jaksanut. Liikunta on jäänyt todella vähäseks ja siitä oon potenut vähän huonoa omaatuntoa, mutta selitettäköön se sillä, että eka oli ihan liian kuuma ja nyt oli flunssassa, joten eiköhän tässä oo vielä aikaa petrata.

Mitään pahempia oireita mulla ei oo luojan kiitos ollut. Ainoastaan tuplasti isompi nälkä on ollut ajoittain kiusana ja taisin äitillekin todeta, että olispa olemassa joku ruokapilleri, ettei tarttis koko ajan olla väsäämässä ittellensä jotain syömistä. "Oireena" vois myös mainita sen, että iho on yhtäkkiä mennyt huomattavasti parempaan suuntaan. Liekö sitten kesällä ja meikittömyydellä ollut myös osansa, mutta suurin osa finneistä on kadonnut jonnekin teille tietämättömille. 

vauvajuttuja3  
Muita kuulumisia

Mites sitten muuten? Viime viikkojen aikana meidän vauvasta on tullut ihan superliikkuja. Liikkeitä oon tuntenut noin raskausviikolta 18 lähtien ja parasta on, kun liikkeet vaan ovat voimistuneet kokoajan. Jopa siihen pisteeseen asti jo, että Eetukin tuntee ne helposti ja välillä voi jopa nähdä alavatsalla pieniä potkuja. Etenkin iltasin tuntuu pojalla olevan kunnon tsembalot. Mikään ei muuten piristä päivää niin täydellisesti kuin meidän pikkusen potkut.

Vauvan juttuja varten kokosin Ikeasta ostetun Solgul -lipaston, jonne on saanut kaikki tosi kätevästi järjestykseen sitä mukaa, kun ostoksia on tullut tehtyä. Pinnasänkykin on hankittuna ja toiveissa olis koota se jo lähipäivinä ja laittaa meidän makkaria uuteen uskoon näin hyvissä ajoin. Oon myös haaveillut nyt jo vauvakirjan hankkimisesta ja miettinyt Suloinen tarina sinusta -kirjaa, jonne sais täytellä myös odotusaikaan liittyviä asioita. Niin ja vaunujen hankinnan ajatteleminen on tuottanut mulle varmaan miljoona harmaata hiusta: tiedän haluavani yhdistelmävaunut, mutta niiden valikoima ja ominaisuudet tuntuu olevan loputon suo, tiedä nyt sitten mikä olis se paras vaihtoehto... Okei, onneks tässä on vielä reilusti aikaa, vaikka se tuntuu hupenevan ihan älyttömän nopeaa tahtia.

Näiden pienten valmistelujen myötä koko vauvan tulo on alkanut tuntua paljon realistisemmalta. Kun pyykissä on minikokosia vaatteita, pinnasänky odottaa paketissaan ja pienet potkut tönivät vatsaa, niin ei voi olla muuta kuin onnellinen tulevasta. ♥

Oikein ihanaa loppupäivää jokaiselle! Mä taidan tästä siirtyä tyhjentämään pyykinpesukoneesta pieniä lakanoita...

5 kommenttia:

 1. Tuo toinen kolmannes on sitä kaikkein helpointa aikaa, odota vaan sieltä se väsymys tulee ja pian ei oo ruuan kanssakaan ongelmia kun et jaksa pienentyneeseen mahalaukkuun enää mitää 😂

  VastaaPoista
 2. Ihanaa lukea näitä raskausjuttuja, kun meidän lasketuilla ajoilla on vaan 4 päivää eroa. :) ja ihan kun omasta kynästä olis tää teksti kirjotettu! :D täällä on kans hullaannuttu pienistä vauvanvaatteista, pinnasänky odottaa kokoamistaan ja yhdistelmärattaat löydettiin tori.fistä tällä viikolla. Väsymys helpottanu (vaikka hemoglobiini vaan jatkaa laskuaan...), iho tosi hyvässä kunnossa ja nälkä vaivaa! Pienet potkut alkoi kunnolla just pari viikkoa sitten ja on vaan tosi onnellinen olo koko ajan. ❤️ Rakenneultra oli niin ihana ja ennen kaikkea helpottava kokemus, kun näki kaiken olevan hyvin, että nyt ollaan oltu vaan jossain onnenkuplassa siitä lähtien. Eli samoissa fiiliksissä mennään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana lukea sunkin raskauskuulumisia. ♥ :) Ja tosi kiva kuulla, että sullakin on mennyt kaikki noin hyvin. Rakenneultran jälkeen on todellakin ollut olo niin helpottunut ja onnellinen, että mäkin oon vaan elänyt just tollases onnenkuplassa ja en vois olla kiitollisempi siitä, että saa olla onnellinen just tästä asiasta. ♥ :)

   Poista
 3. Kun sanoit ihosi parantuneen, olin jo tulossa kommenttikenttään kirjoittelemaan että poikahan sieltä tulee. Kunnes luin sitten postausta eteenpäin ja niinhän teille tuleekin poika! Mulla nimittäin naama oli kamalassa kunnossa sillä "tyttö vie äitinsä kauneuden". Nyt tämä meidän tyttö on jo sunnuntaina 3kk mutta silti tuntuu kuin eilen olis ollu samoilla raskausviikolla.
  Nauti raskaudesta ja tsemppiä sinne <3
  http://arkijuttuja.com

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright