Slider

Ostoslista vauvalle

1.8.2018

Raskauden puoliväli häämöttää ihan parin viikon päässä, mikä on ihan uskomatonta. Minne nää kaikki viikot on menneet? Vastahan oli kuudes viikko ja jännitettiin, että selvitäänkö toiselle kolmannekselle saakka normaalisti. Tällä hetkellä menossa siis 19. raskausviikko (tarkemmin sanottuna 18+5) ja pikkuhiljaa ollaan alettu miettiä vauvalle tehtäviä hankintoja. Luojan kiitos meidän suvun nurkista löytyy yhtä sun toista tarpeellista ja äitikin kaivoi meidän kaapeista vanhat vauvanvaatteet esiin, joista onnistuin valikoimaan pussillisen. (Oi kyllä, mun nuorin veli on 11-vuotias ja silti äidiltä löytyy yhtä sun toista vauvajuttua vielä!!) 

Tuntuu, että hankittavaa on yhtä sun toista, joten päätin kasata jonkinmoisen ostoslista kaikista hankittavista jutuista, joita ei loppujen lopuks ihan vähää ookaan ja varmaan oon monta asiaa vielä unohtanutkin. Ensimmäisiä vauvanjuttuja kävin ihailemassa jo ihan alkuraskaudesta ja joo, jo kauan ennen raskautta tosi usein esittelin Eetulle aina söpöjen juttujen vastaantullessa, että tollasen mä sitten haluan meidän vauvalle sitten joskus! ostoslista vauvalle  
Isommat hankinnat:

♥ Pinnasänky (+patja, peitto, lakanoita, suoja-alustoja) - Tää tullaan varmastikin hankkimaan ihan vaan Ikeasta. Eetun äitillä olis ollut meille pinnasänky tarjolla, mutta siihen ei olis istunut mun sängyn päälle suunnittelema hoitotaso. 

♥ Lasten vaunut - Näitä en oo vielä edes ehtinyt ajattelemaan. Voi apua! Ja mitä oon kuullut, niin ennen lastenvaunut oli ihan vaan lastenvaunut, kun ne nykyään tuntuu olevan ties millä hienoilla lisäominaisuuksilla varustettuja kapineita...

♥ Turvakaukalo - Tää on yks niistä jutuista, jotka todennäköisesti tullaan saamaan mun tädiltä ja ainoastaan mun kummityttöni on kaukalossa ehtinyt matkustella. Kelpaa siis meille ja sentään yks iso asia jo melkein valmiina!

♥ Säilytystilaa vauvan vaatteille ja tarvikkeille - Ikeasta oon ajatellut käydä ostamassa Songesand -lipaston ja koreja. Puuttuvan säilytystilan takia oon vähän yrittänyt lykätä vaatteiden hankintaa, mutta nyt kun tää saadaan säilytystila saadaan kuosiin, niin saatan eksyä vähän useammankin kerran hypistelemään pieniä vauvanvaatteita. 

♥ Hoitotaso ja -alusta - Ollaan siis suunniteltu, että hoitopöytää meille ei tuu vaan sijoitetaan lipasto ja vauvan pinnasänky vierekkäin, hankitaan pinnasängyn päälle laitettava hoitotaso ja viereiseen lipastoon kaikki tarvikkeet lähelle helposti saataville. Paras ratkaisu varmaan toistaseks ainakin meidän kaksioon, kun muutto isompaan kotiin tulee todennäköisesti olemaan vasta vauvan syntymän jälkeen, kun suunnitelmissa on poismuutto Seinäjoelta!!

♥ Kylpyamme - Pieni juttu, mutta silti iso. Meiltä kotikotoa löytyis punainen jo mullakin käytössä ollut amme, mutta eiköhän me osteta ihan uus. 

Vaatteet:

♥ Pitkähihaisia bodyja
♥ Pöksyjä
♥ Ulkotamineet (haalari, myssy, hanskoja, tossuja)
♥ Pyjamia
♥ Sukkia
♥ Sisällä pidettäväksi ohuita myssyjä ja hanskoja

Äitiyspakkaus tulee todennäköisesti lyhentämään hankittavien vaatteiden listaa huimasti ja jo odotankin, että tullaan jossain vaiheessa se saamaan käsiimme. Mun äitini on nyt jo ihan innolla suunnitellut kudottavaksi toinen toistaan sulosempia villasukkia, niin ja sukulaisilta tullaan varmasti saamaan vaatteita. Muutamat jutut oon nyt jo itekin laittanut tilaukseen h&m:ltä ja vielä, kun saadaan se lipasto vaatteille niin vois kuvitella, että vaateosasto hoituu kuntoon hyvinkin helposti. 

Muuta:


♥ Hoitolaukku - Mun normaaliin käsilaukkuun en halua yrittää vauvajuttuja mahduttaa, vaan ehdottomasti haluan kunnon hoitolaukun, jossa kaikki on aina helposti valmiina.

♥ Hygieniatarvikkeet + Vauvan kosmetiikka (rasvat, vaipat, talkki, vanupuikot jne.)

♥ Harsoja - Olis ihana hankkia kaikkia söpöjä kuviollisia harsoja, mutta taidetaan kallistua ihan vaan niihin halvimpiin, sillä nää taitaa mennä runsaiden pesukertojen myötä aika nopeasti nuhjuseks.

♥ Pyyhkeitä - Pienempiä versioita ja sitten vauvalle haluan ehdottomasti hupullisen kylpypyyheen. Ehkäpä sellasen, jossa vieläpä olis söpöt korvat hupussa.

♥ Tuttipullo ja tutteja

♥ Vauvakirja - Sellanen vauvakirja, johon sais kerättyä jo raskausajalta merkintöjä olis mielettömän ihana. Tällä hetkellä mua kiinnostais kovasti "Suloinen tarina sinusta" -kirja, mutta saas nähdä mihin päädytään. Tiedän vaan, että ehdottomasti haluan yhteen kirjaan kerätä kaikki vauvan tärkeät hetket.

♥ Yövalo - Sain valmistumislahjaksi Emma's & Mama's sisustuskauppaan lahjakortin, enkä oo vielä osannut päättää, mitä sillä hankkisin. Kovasti tekis mieli tuhlata se Joseph -kaniyövaloon, joka olis mielettömän suloinen! Söpöt eläimet lasten sisustuksessa ja vaatteissa on ehdottomasti mun heikkous.

♥ Puuhamatto (+leluja) - Leluja ei aiota ainakaan alkuun ite hankkia mitään mielettömiä määriä, mutta jonkinmoinen puuhamatto olis kiva. Sisutukseen sopiva neutraalin sävyinen miellyttäis eniten silmää, mutta totuus taitaa kuitenkin olla se, että vauvalle mieluisin on se värikkäin vaihtoehto. Saas nähä mihin päädytään.

♥ Sitteri - Tän kanssa oon vähän kahden vaiheilla, että hankitaanko vai ei. Äiti mainitti, että ei oo koskaan meidän viiden lapsen kanssa tarvinnut sitteriä, mutta toisaalta, se saattais olla kätevä.

Tätä vauvalle hankittavien juttujen listaa vois jatkaa varmaan loputtomiin... Hankittavaa on oikeasti paljon, mutta helpottaa kun pitää kaiken konkreettisesti paperilla ylhäällä. Vauvan jutut vaan tuppaa olemaan niin suloisia, että näitä shoppaillessa aika kuluu varmaan ihan siivellä ja oi että mä odotan sitä, että pääsen laittamaan meidän makkariin vauvan nurkkausta valmiiks (ja heivaamaan sieltä makkarista Eetun tietokoneen pois tieltä. Haha!)

2 kommenttia:

  1. Hei hyvä postaus kun ittekkin miettiny näitä mun marraskuun vauvalle! Mulle tulee mieleen lisättäväksi tohon listaan ainakin itkuhälyttimet, rintapumppu on kuulemma ihan ykkönen jos meinaat kotoo poistua, liivinsuojuksia maidonkerääjä? Sitä maitoa kuulemma tulvii 😁 imetysliivit. Sitteri on musta vähän turha heti, koska monikaan vauva ei siinä viihdy, sen kerkiää sitten 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Joo, ehdottomasti itkuhälyttimet pitää kans hommata ja noita maitoon liittyviä juttuja! Paljon on siis pikkuasioista, mitä tarttis muistaa ostaa. :) Ja varmaan kyllä jätetään toi sitterin miettiminen myöhemmälle. Kiitos vinkeistä! :)

      Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright