Slider

Enemmän kuin kalenteri: Bullet Journal

11.8.2018

Mä olin hetken aikaa tuskastellut, kun kalenterin sivut loppuivat kesken, eikä sitä täydellistä yksilöä löytynyt mistään. Se tavallinen kalenterinäkymä, joka jokaisesta kappaleesta löytyi, ei vaan millään tavalla miellyttänyt, eikä mua todellakaan huvittanut maksaa kalenterista, josta en oikeasti tykkää. Ajatus bullet journalista eli tyhjään vihkoon itse tehtävästä kalenterista oli jo mietityttänyt jonkin aikaa, kunnes cittarissa törmäsin bujoiluun sopivaan kirjaseen ja päätin napata sen mukaani tavallisen kalenterin sijaan.

Tänä aamuna sain vihdoin koottuni ajatukseni kasaan siitä, miten haluan mun bullet journalin pitävän sisällään ja päätin aloittaa mahdollisimman yksinkertaisesti. Ei mitään liian monimutkasta alkuun, vaan ihan niitä perusjuttuja. Jos oman bullet journalin tekeminen eli bujoilu kiinnostaa, niin kannattaa ehdottomasti etsiä inspiraatiota pinterestistä - sieltä sitä nimittäin löytyy. 

bullet journal 1 bullet journal 2 aloittaminen

Kalenterin teon aloittamista en malttanut odottaa seuraavan kuun alkuun - olihan töille, muille menoille ja to do -listoille saatava konkreettinen paikka heti kun mahdollista. Joten kyllä, en edes aloittanut minkään viikon alusta, vaan ihan keskellä viikkoa. Parasta bujoilussa varmaan on se, että bullet journalista voi tehdä just oman näkösensä ja mä vaan mietin, että miks mä en alottanut tätä jo aiemmin!!

bullet journal 3 aloittaminen

Kalenteriin tein tosi yksinkertaset habit ja mood trackerit, joita on iltaisin superhelppo ja nopsa täydentää. Monilta tuntuu löytyvän hienoja eri värein koristeltuja trackereita, mutta toistaseks koin itselleni käytännöllisemäks tehdä homman yksikertaisemmin. Näistä on kiva seurata jälkikäteen, miten on kuukausi sujunut.

bullet journal 5 aloittaminen 
Mun viikkonäkymistä tein todella yksinkertaisia myös. Sellasia jonne on helppo merkata työt, muita menoja ja raapustaa to do -listoja tarpeen tullen. Tein oman kohdan myös viikon ruoille, sillä musta olis mahtavaa, jos jossain vaiheessa oppis oikeasti suunnittelemaan viikon ruoat etukäteen - johan helpottuis kauppareissutkin ja niiltä ylimääräisiltä vältyttäisiin.

bullet journal 6

Tein listan myös vauvan ostoslistan kalenteriin. Näin on ihan superhelppoa pysyä kärryillä siitä, mitä vielä pitää hankkia. Vaatteista väsäsin myös jonkinmoisen listan, josta näkee paljonko mitäkin kokoa kutakin vaatekappaletta on hankittuna. Väriä ajattelin myös lisätä näitä listoja koristamaan jos ja kun vauvan sukupuoli on selvillä perjantaina koittavan rakenneultran jälkeen. (Voi apua miten jännittää jo nyt!)

Bullet journaliin vois siis oikeastaan laittaa ihan mitä tahansa, minkä kokee itsellensä tarpeelliseks! Tuskin tuun enää yhtäkää valmiskalenteria hankkimaan tulevaisuudessa, kunhan vaan inspiraatio sivujen piirtelemiseen pysyy yllä. Bullet journal vaan yksinkertaisesti vastaa käyttäjänsä tarpeita täydellisesti - se on enemmän kuin pelkkä kalenteri!

Ootteko te kokeilleet bujoilua vai luotatteko edelleen perinteisiin valmiskalenterin?

6 kommenttia:

 1. Siis mua on kutkuttanut aloittaa bujoilu jo tosi pitkään, mut jotenkin en vaan oo saanut aikaseksi ostaa siihen sopivaa vihkoa! Täytyykin varmaan seuraavalla kerralla cittarissa katsoa, jos sieltä löytyisi mieleinen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa kokeilla bujoilua. Ja heii, bujon voi alottaa ihan mihin tahansa vihkoon. Ei välttämättä tartte olla sellasta pistevihkoa, jos haluaa ekana ihan vaan testata, josko se ois oma juttu. :)

   Poista
 2. Mä ostin just viikonloppuna itselleni ekan bujoiluvihkon! :) Oon vasta kolme sivua saanut valmiiksi, mutta sen täydentäminen on niin kivaa! :) En tiedä kauanko jaksan tehdä bujoa, mutta just Pinterest on ollut kovasti apuna ja tuomassa inspistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva juttu, että säkin oot innostunut! :) Mäkin vähä mietin, että mitäs jos jossain vaiheessa kyllästyn, mutta uskon että motivaatiota yllä pitää ainakin se, että jos sitä ei jaksa tehdä, niin sittenhän mulla ei oo mitään kirjallista kalenteria, mikä on mulle ainakin tosi must -juttu!! :D

   Poista
 3. Näyttääpä kauniilta sun sivut bujossa! Mä itsekin oon bujoillut jo itseasiassa pidempään, melkein 2 vuotta ja innostun tästä hommasta vaan enemmän ja enemmän koko ajan! Jos haluat vinkkejä tai inspiraatiota, niin mun blogista löytyy monta postausta aiheeseen liittyen :)

  Ja hei tsemppiä rakenneultraan, toivottavasti siellä on kaikki hyvin & pikkuinen on sellaisessa asennossa, että sukupuolen voi selvittää :)

  - Kiia // http://kiiainnanmaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oonkin käynyt muistaakseni tsekkailemassa sun bujoa blogistas joskus, mutta pitääpä käydä varmaan uudelleenki kattelemas ja hakemas inspistä! :)

   Ja joo, toivotaan todellakin että kaikki ois hyvin ja nähtäis myös se sukupuoli. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright