Slider

Mistä 22-vuotias unelmoi?

3.7.2018

Mä ajattelin, että jatkossa haluan avata enemmän syvällisempiäkin aiheita ja mun ajatuksia. Blogi on kuitenkin mulle eräänlainen päiväkirja, tosin julkinen sellainen, mutta päiväkirjathan on keksitty omia syvimpiä ajatuksia varten. Ehkä vähän jopa harmittaa, että mun kaikki vanhat päiväkirjat oon heittänyt pois tai hukannut. Blogi taas tuntuu jotenkin paljon säilyvämmältä vaihtoehdolta omien ajatuksien ylös raaputtamiseen.

Haluankin avata teille tällä kertaa mun unelmia. Ne on kuitenkin niitä, mihin suuri osa ihmisen teoista perustuu. Niitä tavoitellaan ja ne tekee onnelliseks. Niin ja onni, se on se, mikä taitaa olla jokaisen ihmisen  lopullinen päämäärä tässä maailmassa. Mutta mistäs mä haaveilenkaan?

viileän kesäillan asu

Lapset ja perhe

Perhe on ainakin mulle yks tärkeimmistä asioista. Mä oon ite kasvanut viisilapsisessa perheessä ja ehkä sitä myötä tottunut siihen, että ympärillä tapahtuu koko ajan ja aina on seuraa. Äiti sai mut jo noin parikymppisenä ja ollessaan mun ikäinen, olikin lapsia jo kaksi ja musta on ainakin mielettömän siistiä, että oma äiti on nuori, sillä ollaan niin samalla aaltopituudella! Ehkä siten oon myös aina haaveillut useammastakin lapsesta jo nuorena. Mahdollisesti kolmesta, mutta koskaanhan ei tiedä, mihin lopulta päädytään. On todellakin ihmeellistä, vihdoinkin elämäntilanteen ollessa kohdillaan, mennä tällä hetkellä kohti yhtä suurimmista unelmista.

viileän kesäillan asu 4

Lemmikit

En oo koskaan ollut koiraihminen, enkä varmaan koskaan tuu olemaankaan, mutta voisin perustaa vaikka kokonaisen kissatarhan kotioni. Meidän tän hetkiseen kämppään ei lemmikeitä saa ottaa, mutta todellakin haaveilen parista kehräävästä misulista. Niin kuin 10-vuotias Sonja sanoisi: "Rakastan kissoja yli kaiken!" Mikä voiskaan olla parempaa kuin vierellä nukkuva rakas lemmikki, jolla on täysin omat juonensa. Tavallaan meidän kotikotona asustavat kissat on myös mun kissoja, mutta oishan se täysin eri asia omistaa omassa kodissaan ihan oma karvapallero, kuin nähdä puoliks omia kissoja parin viikon välein.

viileän kesäillan asu 2

Matkustelu

Mulla ei tällä hetkellä oo mitään haavematkakohteita, mutta Lontoon Warner Bros Harry Potter studiolla haluan todellakin päästä käymään elämäni aikana vielä toiste. Koko paikka oli pelkkää taikaa ja jotain niin mieleenpainuvaa, ettei sitä edes voi käsittää, jos ei itse ole käynyt paikanpäällä. Sellasia paikkoja, joissa ois ihan kiva päästä käymään ois ehkäpä Santorini, Malediivit ja Islanti. Mainittakoon, että rakastan myös kotimaan matkailua ja joskus ois mielettömän siistiä päästä käymään ihan pohjoisimmassa Lapissa! Kliseisesti sanottuna matkailu avartaa ja mulle tulee ainakin matkustaessa sellanen fiilis, että ihan kuin olisin täysin eri ihminen.

testi1

Työpaikka ja opiskelu

Kukapa ei haaveilisi työpaikasta, jossa työkaverit on rentoja, aika kuluu kuin siivillä ja jonne meno ei ahdista. Niinpä. Mä tykkään mun tän hetkisestä työpaikasta mielettömästi, sillä siellä on ihan superihanat työkaverit ja loistava ilmapiiri, mutta faktahan on se, että Seinäjoki ei oo se paikkakunta, jossa tullaan tulevaisuudessa asumaan. Ei todellakaan ja se taas tietää tulevaisuudessa toista työpaikkaa. Mä vaan toivon, että tuun löytämään sellasen työpaikan, jossa kemiat työkavereiden kanssa kohtaavat ja jossa todellakin viihdyn. Opiskelua oon myös miettinyt. Nyt restonomiksi valmistumisen jälkeen tuntuu siltä, että pienen tauoan haluan pitää koulun penkistä. Haaveena olis kuitenkin mahdollisesti opiskella valokuvausta syvemmin ja pistää pystyyn oma yritys!

viileän kesäillan asu 6

Omistusasunto

ASP-tili sanoo, että ei ehkä ihan vielä kannata konkreettisesti katsella omistusasuntoja, mutta oi kyllä, mä haaveilen siitä, että jonakin päivänä rahat ei meekään vuokranmaksuna taivaan tuuliin, vaan saan maksaa lainan lyhennyksiä. Tuntuis ihan mielettömän siistiltä omistaa jotain niin isoa kuin ihka oma koti. Sellainen oma koti, jonka seinään voi rauhassa raaputtaa viivoja lapsien kasvun merkiksi, jossa joulu tuntuu joululta, jossa tehdään miljoonia uusia muistoja ja jonne on ihana palata aina vaan uudelleen ja uudelleen tutun kodin tuoksun toivottaessa ovella tervetulleeksi.

viileän kesäillan asu 5

Materiaaliset unelmat

Okei, kelläpä ei olis myös jotain materiaalisia haaveita. Mä esimerkiks haaveilen yhdestä viimeisimmällä Keskisen reissulla vastaan tulleesta laukusta, jonka 200 euron hintalappu tuntu ihan liian suurelta, viininpunasesta neulemekosta ja uudesta ruokapöydästä. Niin ja jos en olis liian kiintynyt mun nykyseen autooni, niin haaveilisin ehkä sellasesta yksilöstä, jonka peräluukku edes aukeaa (nykyisen nimittäin ei)...

Vastaus otsikon kymykseen: Ainakin minä, 22-vuotias nuori nainen, haaveilen ihan tavallisista asioista. En kaipaa mitään överihienoa elämää, vaan niitä pieniä asioita, joiden uskon tekevän mut onnelliseks, kuten oma koti, joka kerää elämisen merkkejä vuosi toisensa jälkeen, lapset, joita jaksaa rakastaa, vaikka ne kuinka osaisikin välillä ärsyttää, lemmikit, jotka kaikessa hiljaisuudessaan osaa kuunnella ja joiden paijaaminen kummasti vähentää stressiä, hyvä työpaikka, jonne on kiva mennä päivä toisensa jälkeen ja matkustelu, joka saa tuntemaan ajoittain oman ittensä ihan täysin eri ihmiseks ja niin vapautuneeks.

Haaveiletteko te ihan tavallisista jutuista vai onko teillä jotain tooosi erikoisia suuria unelmia? 

P.S. Oon ehkä pikkasen rakastunut viileinä kesäiltoina hengailemaan vaaleanpunaisessa neuletakissa. Ihan täydellinen! Vai mitä mieltä ootte kuvien asusta?

6 kommenttia:

 1. Aika samat meiningit täällä näin 25-vuotiaana. Omistusasuntoon päästään muuttamaan reilun kuukauden päästä, jaloissa pyörii kaksi lasta, mutta kolmas olisi itsellä haaveissa. Alle parikymppisenä tuli unelmoitua ties mistä, mutta kovasti maailmankuva on muuttunut vuosien myötä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla myös sun haaveista ja onnea teille tulevaan omaan kotiin! :) Ja totta, ennen sitä tuli haaveiltua ties mistä ja vaikka tässä ei mitään vanhoja vielä ollakaan, niin silti jo tässä vaiheessa ikä on tuonut sitä viisautta, mitä oikeasti elämältä toivoo. :)

   Poista
 2. Aivan ihana masu sulla jo! Mistä toi neuletakki on? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Neuletakki on ostettu hiljattain keskiseltä ja se on Vilan eli luulis löytyvän myös vilan liikkeestä. :)

   Poista
 3. Olipa kiva postaus! Ja ihana, että vauvahaave on pian toteutumassa :)
  Itse olen haaveillut opiskelupaikasta ja omasta ensimmäisestä asunnosta, ja ne ovat onneksi toteutumassa pian.

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright