Slider

6+1 Vinkkiä: Miten löytää oma tyyli?

24.4.2018

Kun jossain kohtaa tajuaa, että aamusin vaatekaappia avatessa ei tuukaan enää sitä kuuluisaa vaatekriisiä kovinkaan usein, tietää tehneensä jotain oikein pukeutumisensa suhteen. Vaatekriisit on kyllä niin kumman tuttuja, mutta tosiaankin, ne tuntuu jääneen johonkin vuoden takaisiin päiviin. Ei mulle enää tuu sellasia "mitä hittoa mä puen päälleni" -ajatuksia. Ehdottomasti oman tyylin löytäminen on ollut yks niistä jutuista, jotka ovat johtaneet tähän tilanteeseen ja mä päätinkin tulla jakamaan teille vinkkejä oman tyylin löytämiseen liittyen.

miten löytää oma tyyli blogi

1. Panosta peruspilareihin. Ei talokaan pysy pystyssä ilman perusteita. Sama pukeutumisen suhteen - jos peruspilarit ei oo kunnossa, niin homma hajoaa käsiin. Kannattaa tsekata, että sieltä vaatekaapista löytyy se valkoinen teepaita, mustat farkut, sun muut kaikki perusjutut. Tän asian kanssa mulla oli ongelmia muutama vuosi sitten: kuvittelen löytäväni oman tyylisiä vaatteita, mutta eihän ne sopineet minkään kanssa yhteen.

2. Selaa pinterestiä, blogeja ja muiden pukeutumista. Kannattaa esimerkiks tehdä pinterestissä taulu, jonne kerää niitä asuja, jotka miellyttää omaa silmää ja sitten poimia kuvissa toistuvia asioita. Huomaatko tykkääväs esim. jostain tietystä väristä, kuosista tai materiaalista?

omatyyli1

3. Uskalla kokeilla. Ei omaa tyyliä voi löytää kuin kokeilemalla. Kannattaa vetää päälle niitä juttuja, jotka omasta mielestä vaikuttaa kivalle ja sitten pohtia, tuntuuko se vielä päivän päätteksikin päällä hyvälle ja millanen oma fiilis on jotain tiettyä asua pitäessä: saako se tuntemaan olon itsevarmemmaksi? 

4. Etsi ne omat värit. Uskon että jokaselle löytyy ne just ittelle sopivat värit, jotka on sitä ominta tyyliä. Ne löytyy helpoiten kokeilemalla eri värisiä kankaita ihoa vasten tai ihan vaan miettimällä, minkä värisissä vaatteissa tuntee näyttäneensä erityisen hyvältä.

oman tyylin löytäminen blogi

5. Opi tunnistamaan ne jutut, jotka ei todellakaan ole se oma juttu. Trendejä tulee ja trendejä menee, joten niistä kannattaa opetella tunnistamaan ne, jotka tuntuu omalta. Tyylikkyys ei ole sitä, että pukeutuu viimeisimpien trendien mukaan, vaan sitä, että pukee päällensä sitä, mikä tuntuu omalta. Turha vetää päällensä viimeisimpien trendien mukaista takkia, jos se päällä ei tunne itseensä itsevarmaksi - myös itsevarmuus on osa tyylikkyyttä.

6. Tutkaile omaa vaatekaappia. Mieti, mitkä on niitä vaatekaapin lempparivaatteita. Ne on varmimmin sitä omaa tyyliä. Kantsii myös tsekata löytyykö vaatekaapista jotain värejä tai kuoseja, jotka toistuu siellä usein. Mieti myös mitä vaatteita et ole käyttänyt ikuisuuksiin - ne ei ehkä ole sitä ominta.

miten löytää oma tyyli blogi2 
+ Heittäyty leikkisäksi. Kannattaa pitää vaikka muotinäytös yksinään kotona, vetää päälle mitä hullumpia asuyhdistelmiä ja sitä kautta löytää yllättäviäkin juttuja, joista saattaa tykätä.  Tai sitten kantsii vetää se hullu asu päälle ja lähteä kauppaan kokeilemaan reagoiko ihmiset siihen mitenkään. Todennäköisesti ei ja se taas lisää itsevarmuutta oman tyylin luomiselle. Pukeutumisellahan ei ole sääntöjä! Eihän?

3 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä! Mulla itellä on oma tyyli vielä pikkusen hakusassa, mutta on se onneksi jo paljon selkeämpi kuin vaikka pari vuotta sitten. Nyt on myös alkanut tulla rohkeutta pukeutua just niinkun haluaa. Tai ku mä tykkään monista aika erottuvista vaatteista (saa olla kuvioo väriä ja jänniä leikkauksia tai materiaaleja), niin en olis uskaltanu pukea sellasia vielä jonkin aikaa sitten :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kantsii kyl vetää rohkeasti päälle sitä mitä mieli tekee, sillä usein pääsee vaan kokemaan sen päätteeks kunnon voittajafiiliksen! :)

   Poista
 2. Aivan mahtavia vinkkejä! Mulla on edelleenkin aivan järkyttävä vaatekriisi. Kaapista löytyy juurikin ne peruspilarit. Mustaa, mustaa ja mustaa. Lisäksi vähän valkoista, valkoista ja valkoista. Ajattelen aina että niiden kanssa on hyvä yhdistellä kivoja värejä, mutta mitä mä muka yhdistelen kun ostan aina valkoista ja mustaa.

  Sulla on uskomattoman kiva tyyli.
  ♡: karitakoolla.blogspot.fi

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright