Slider

2 x Uusi objektiivi: Canon 85mm f/1.8 & Tokina 11-16mm f/2.8

18.4.2018

Mä olin miettinyt todella pitkään uuden objektiivin hankkimista. Päätinkin sitten pistää ranttaliksi ja hankkia kerralla oikein kaksi! 

tokina ja canon objektiivi blogitokina ja canon objektiivi blogi 2

Mä olin todella pitkään kaivannut lyhyttä teleä sekä valovoimaista laajakulmaa. Objektiivit joihin päädyin ovat Canonin 85mm f/1.8 ja Tokinan 11-16mm f/2.8. Kumpaakaan en hankkinut uutena, vaan Canonin tilasin Rajalalta ja Tokinan Fotomonzasta. Kunnoltaan molemmat kuitenkin ovat ihan kuin uusia, enkä hetkeäkään oo katunut sitä, että säästin monta sataa euroa tyytymällä näihin käytettyihin. Ehdottomasti suosittelen harkitsemaan objektiivia hankkiessa käytetyn ostamissa, sillä oikeastaan ainut ero uuteen on hinta. Molempien mukana tuli myös vastavalosuojat ja esimerkiks toi Canonin vastavalosuojahan uutena maksais jo 55 euroa...

canon 85mm blogi  
Canon EF 85mm f/1.8

Tästä Canonin objektiivista mä olin haaveillut jo todella pitkään. Valovoimainen tele, joka luo kauniin bokehin kuviin, nopea ja hiljainen tarkennus ja loistava kuvanlaatu - voiko muuta toivoakaan. Esimerkiksi tän postauksen kuvat on otettu tällä objektiivilla. Mä oon aiemmin kuvannut Canonin 50mm f/1.8 -objektiivilla, joka on aika muovilärpäke tähän verratuna. Mullahan oli 50mm objektiivista myös se f/1.4 versio, mutta koin viisaammaksi myydä sen pois, sillä se ei oikein tuntunut hinta-laatusuhteeltaan olevan mulle täydellinen. Tähän 85mm objektiiviin oon kuitenkin ollut sataprosenttisen tyytyväinen. Eetukin totes jopa totes että VAU, kun viimesimmät asukuvat käytiin räpsimässä. Ja jos mies jopa huomaa objektiivin olevan huikea, niin noh, silloin se on huikea!

tokina sd 11-16 f2.8 DX
Tokina SD 11-16mm f/2.8 DX

Mulla on jo pidempään ollut kova tarve valovoimaiselle laajakulmalle. Aluksi olin suunnitellut hankkivani ihan kiinteän linssin, mutta sitten vastaan tuli tämä zoomi. Tokinan objektiiveista mulla ei ollut mitään aiempaa kokemusta, mutta netin hyvien arvostelujen nojalla päätin luottaa tän toimivuuten ja kyllähän tämä toimii! Esimerkiksi tästä postauksesta löytyvä tähtikuva on otettu tällä. Jälki on laadukasta, rakenne on vankka, zoom liukuu kivasti ja kuvaan saa mahtumaan yllättävän laajan alueen (ottaen huomioon vielä, että tää on mulla kiinni kroppikennosessa). Jo nyt oon todennut olevan tän täydellinen tähtikuvaukseen - vielä kun pääsis sekkailemaan enemmän luonnossa tän kanssa ja pääsis tositoimiin. Objektiivi onkin erinomainen etenkin maisemakuvaukseen, mutta toimii ihan superhyvin myös kodin sisustusta kuvatessa ja jos nyt haluaa ottaa ruoastaan kuvan, niin tän kanssa ei tarvi peruutella metrien päähän.

objektiivi vertailu
Kuvavertailut objektiiveilla eli vasemmalla oleva kuva on otettu Canonin telellä ja oikea Tokinan laajakulmalla. Keskenään objektiivit ovat todella erilaisia ja uskon, että kummallekin tulee löytymään ihan superpaljon käyttöä.

tokina 11-16mm f2.8

Ja tässä vielä yksi Tokinalla otettu kuva. Aiemmin kuvittelin pärjääväni laajempien kuvien kanssa Canonin mukana tulleella kittizoomilla, mutta njääh, eiköhän se saa nyt unohtua. En vois enempää olla innoissani näiden objektiivien suhteen! Seuraavana taitaakin olla edessä kameran hankinta... Vanha Canoni meinaa välillä nimittäin näyttää irtisanoutumisen merkkejä.

Onko teillä kokemuksia näistä objektiiveista? Tai ootteko kenties miettineet viimeaikoina uuden objektiivin hankintaa? 

6 kommenttia:

 1. Eikä, eilen tilasin kans Rajalta uuden objektiivin, jota oon kans miettinyt pitkän aikaa! Mulle olis tulossa ihan pienen pieni 24mm pannukakkuobjektiivi, joka on toivottavasti hyvä yleiskäyttöön! :) Toi sun hankkima Canon vaikuttaa kyllä hyvältä, pitää tutkia sitä lisää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kans kattelin tota pannukakkua, mutta päädyinkin sitten Tokinaan. :) Ja joo, ehdottomasti kantsii tutkiskella kyseistä objektiivia - on kyllä ihan huikea! :)

   Poista
 2. Vitsi miten hyviltä noi objektiivit vaikuttaa! En malta odottaa, että pääsen ihastelee lisää kuvia täällä sun blogissa! :) Oma kamerakuume senkun kasvaa.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mä en malta odottaa niitä kaikkia kuvausreissuja noiden kanssa!! :D Ja heii, kameroita kantsii myös kattella käytettynä. Esimerkiks juurikin tuolla Rajalalla ja Fotomonzalla on lähes uudenveroisia käytettyjä kameroita huomattavasti halvemmalla kuin ostaisi ihan uutena. :) Ite oon ainakin harkinnut myös kameran ostoa käytettynä.

   Poista
  2. Siis toi on kyllä ihan totta! :) Mulla on joku typerä päähänpinttymä, että vasta sit jos ostan kameran tai puhelimen tms ihan uutena niin sit vasta se on mun ihan oma?! :D En ihan ymmärrä tätä ajatusmaailmaa aina itekkään :D

   Poista
  3. Jep! :D Puhelinta en ehkä lähtis enää nykypäivänä hankkimaan käytettynä, kun niissä tuppaa akut tuhoutumaan alta aikayksikön, mutta juurikin noissa kuvausvälineissä optiikka ei muutu miksikään ihan heti. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright