Slider

Mihin panostan ja mistä pihistän

19.2.2018

Näitä kirjoituksia on näkynyt blogeissa ja halusin kirjoittaa myös oman versioni tästä. Mulla on muutamia juttuja, joiden suhteen oon to-del-la tarkka rahan käytöstäni ja sit taas on sellasia juttuja, joista mielelläni maksan enemmänkin. Omaa rahankäyttöään on välillä hyvä pysähtyä miettimään tarkemmin ja tää postaus sai todellakin ajattalemaan sitä.

random 7

Panostan:

Ajattomat vaatteet. Ihan turha ostaa sitä kympin akryylineuletta, kun se kuitenkin on tosi hiostava päällä ja jo ensimmäisen pesun jälkeen tulee ulos koneesta entisenä neuleena. Ajattomien vaatteiden kohdalla maksan mieluummin enemmänkin ja panostan materiaaliin. Loppujen lopuks tulee halvemmaks käyttää laadukasta vaatetta useamman vuoden ajan kuin ostaa kerran kuukaudessa uus laaduttomampi halppisvaate.

Sohva. Muut huonekalut meillä on melko perus Ikean ja Jyskin halpatavaraa, mutta meidän sohvasta maksoin oikeasti paljon. Halusin se olevan massiivipuuta, suomalainen ja aikaa kestävä. Sohva on kuitenkin se paikka, jossa hengaillaan lähes poikkeuksetta joka ilta ja joka on hyvin suuri osa olohuoneen ulkonäköä. Enkä muuten oo katunut päivääkään meidän sohvan ostoa. Sain just mitä halusin, enkä vähän jotain sinnepäin. Toinen huonekalu, johon haluaisin jossain vaiheessa todella panostaa olis sänky. Yleensä vieraita naurattaa nähdä meidän 120cm jenkkisänky... Kyllä, mahdutaan siihen ihan hyvin nukkumaan Eetun kanssa!

Ruoka. Todellakin seuraan tarjouksia ja vertailen aina kilohintoja kaupassa, mutta laadusta en kuitenkaan halua tinkiä. Mielelläni maksan pähkinöistä ja pidän jääkaapin täynnä tuoreita kasviksia ja hedelmiä. Yritän myös suosia suomalaista, vaikka se olisikin vähän ulkolaista kalliimpaa ja nyt kun ei enää tarvi ihan opiskelijabudjetilla elää, niin pystyy vähän panostamaan enemmän. Niin ja etenkään limsoista en tingi - ei, ei vaan pysty juomaan mitään mun lempparien Coca-cola zeron ja sinkki Novellen korvikkeita vaan niiden pitää olla sitä aitoa oikeaa!
  random 8

Astiat. Aterimet on Hackmannia, juomalasit ja lautaset Iittalaa tai Arabiaa. Suurin osa on lahjaks saatuja, mutta jotenkin en vaan osais kuvitella meidän kaappia täyteen esim. Ikeaa. Jotenkin merkkiastioissa on se oma arjen luksuksensa, enkä haluais vaihtaa muuhun. Toki muutama halppismuki meidän kaapista löytyy ja rakastan esim. mun merkitöntä Harry Potter -mukia ihan totaalisesti, mutta pääsääntöisesti kaapista aina vaikkapa sitä mukia ottaessa tartun aina Iittalan Taikamukiin ja aamukahvit juon poikkeuksetta Arabian muumimukista.

Meikkipohja. Kaunis meikkipohja on koko meikin perusta ja maksan mielelläni vähän enemmän esimerkiksi meikki- ja peitevoiteesta. Ja todellakin 10 euron ja 40 euron meikkivoiteella on suuri ero laadussa, kestävyyden ja riittoisuuden suhteen. Myös luomivärit on sellasia, joiden kohdalla huomaa, että kalliimmalla saa parempaa.

Tietotekniikka. Iphone oli mun mielestä ihan törkeen kallis, mutta kyllä, koen todellakin saaneeni niin törkeän hyvää vastinetta rahoilleni, että pitäydyn siinä varmasti jatkossakin. Myös tietokoneesta maksan mieluusti muutaman ekstrasatasen kuin ostan sen halvimman. Yleensä tekniikan suhteen vähän kalliimmalla saa kestävämpää ja säästyy muutamilta raivokohtauksilta, kun laitteet ei toimikaan.

Asusteet. Halppiskoruista oon hankkiutunut kokonaan eroon ja käytän tällä hetkellä vaan muutamia harvoja ja valittuja laadukkaita yksilöitä. Myös Eetun mulle hankkima Lauren Ralph Laurenin laukku on mulla oikeastaan päivittäin käytössä ja kaikki halvemmat kappaleet ovat melkolailla jääneet unholaan. Tennareissakin suosin Adidasta ja Nikeä, sillä ne h&m ja halpa-hallin yksilöt vaan tuppaa hajoamaan ainakin mulla alta aika yksikön. Vähän kalliimmalla tuppaa vaan saamaan laadukkaampaa ja ostoksia tulee hinnan vuoksi myös mietittyä tarkemmin, mikä johtaa siihen, että virheostoilta todellakin vältytään toisin kuin halvempien asusteiden kohdalla.

random 6

Pihistän:

Kampaaja. Mun viimeisin käynti kampaajalla oli ööö... Niin kauan sitten, että mulla on vaikeuksia edes muistaa. Luultavasti lukion alkuaikoina eli varmaan kuus vuotta sitten. Hups. Mä koen, että saan omat hiukseni leikattua nätisti ihan itsekin ja hiusten värjäämistä en enää harrasta.

Ulkona syönti. Ehkä joo joskus on kiva käydä ulkona syömässä vähän kalliimmassa paikassa, mutta koen saavani rahoille paremmin vastinetta valmistamalla  vastaavan ruoan itse. Usein jos haetaan ruokaa täällä Seinäjoella jostain, niin Fitwokista, josta saa törkeen hyvän annoksen koottua noin kympillä. Usein myös otetaan ruoka mukaan, sillä jotenkin mä nautin enemmän kotona nautitusta take away -ruoasta telkkarin ääressä. En myöskään osaa nauttia kahvilassa nautitusta kakkupalasta. On paljon hauskempaa leipoa itse!

Kirjat. Oon ihan superaktiivinen kirjaston käyttäjä. Tällä hetkellä haluaisin niin paljon päästä lukemaan Yösyötön kolmannen osan Hammaskeiju, mutta jonotan sitä kirjastossa noin sijalla 10 tai jotain... Jotenkin en vaan halua maksaa kirjasta, jonka kuitenkin tuun lukemaan vaan kerran. Potterit on sit taas poikkeus!

Sisustusesineet. H&M:n sisustusosasto on ihan taivas kuin myös Minimanin ja molemmat on vieläpä superedullisia. Mun sisustusmaku vaihtuu niin tiuhaan tahtiin, että en uskalla lähteä tekemään mitään kalliimpia hankintoja. En esimerkiks ois koskaan valmis maksamaan jostain tyynynpäällisestä 50 euroa, kun nättejä saa kympilläkin. Maljakkonakin meillä on tällä hetkellä joku vanha kotikotoa raahattu varmaan joskus ruokaa sisältänyt lasipurnukka, mutta se ajaa asiansa ja näyttää mun silmissä oikeasti kivalta.
  kevyt arkimeikki modern reneissaince

Ihonhoito. Ainut kalliimpi ihonhoitotuote mulla tällä hetkellä on Dermalogican kuorintajauhe ja senkin oon saanut lehden tilaajalahjana... Mun iholle oon todennut parhaaks Lumenen tuotteet, jotka ei suurta lovea rahapussiin tee. Laitoinpa muuten myös tilaukseen paljon kehuttua ja vieläpä superedullista The Ordinarya, joiden tuotteen maksaa noin vitosen kappale. Mielenkiinnolla odotan, onko ne kaiken hypetyksen arvoisia. 

Auto. En oo koskaan ees osannut haaveilla mistään kalliimmista bemareista tai mersuista. Mä ajelen tällä hetkeltä iskän vanhalla focuksella, jonka mittarin lukema on reilusti kolmensadantuhannen paremmalla puolen ja jonka arvo pyörii varmaan kolminumeroisessa summassa. Tosin tunnearvoahan kyseiseltä autolta löytyy sitten jo paljon enemmän. Iskä nimittäin hankki auton aikoinaan mun toiseksnuorimman veljen syntyessä noin 15 vuotta sitten ja oi kyllä, kyseinen auto herättää niin paljon hyviä muistoja. Oon jopa melkein vannonut, että focuksen sanoessa sopimuksensa irti, siirryn käyttämään polkupyörää. 

Muotivaatteet. Uusia muotijuttuja tulee ja menee ja mä mielenkiinnolla kokeilen niitä, mutta niistä en oo valmis maksamaan paljoa. Trendejä on kiva kokeilla, mutta niistä on turha maksaa liikaa, kun niihin kuitenkin kyllästyy hetken päästä. Toki ne vois ohittaa ihan kokonaan ja pitäytyä klassikoissa, mutta njääh, välillä on kiva vähän irrotella.

Ripsiväri. Mä oon testaillut muutamia kalliimpia ripsareita, mutta vielä en oo törmännyt sellaseen, joka olis lyönyt laudalta Maybellinen Lash Sensational:in. Se vaan on ykkönen, enkä nää syytä siirtyä kalliimpiin. Ehkä jos joskus sattuu tulemaan joku todellinen holy grail vastaan, mutta noh, toistaseks pitäydyn mielelläni maybellinessä.

Mihin te panostatte ja mistä pihistätte? Niin ja kiinnostaisko teitä lukea enemmänkin rahankäyttöön liittyviä postaksia? Esimerkiks postaus mun viikon rahankäytöstä vois olla kiinnostava ainakin mun omasta näkökulmasta. 

6 kommenttia:

 1. Mä panostan kans tietotekniikkaan ja sellaisiin perus luottovaatteisiin ja pihistän sit esim meikeistä ym kosmetiikasta, trendivaatteista ja ulkona syömisestä. Niin ja autoa en edes omista. En koe sille tarvetta tässä kohtaa, se olisi minulle vain turha menoerä. Avomieheltä kuitenkin auto löytyy jos sitä nyt joskus sattuu tarvitsemaan. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietotekniikka on kyl semmonen juttu, että siitä ei halua nykypäivänä tinkiä. Niin moni asia kuitenkin hoituu sen avulla, eikä sitä takkuiluvuutta halua kokea. Ois kylä kätevää, jos pystyis olemaan ilman autoa, sillä verot, vakuutuksen ja bensa tulee kuitenkin loppujen lopuks todella kalliiks ja meiltä autoja löytyy vieläpä kaksin kappalein - mulla ja Eetulla on kummallakin oma. Mutta en vamaan tulis toimeen ilman. Koen auton ihan välttämättömyydeks ja onhan se super vapauttavaa, kun pääsee kulkemaan just niin kuin haluaa. :)

   Poista
 2. Kiinnostava lista! Mulla näyttäisi varmaan aika samalta, koska tykkään itsekin panostaa ruokaan ja toisaalta taas esim. sisustusjuttuja saa tosi hyviä halvallakin :) Ja mä kans leikkaan itse omat hiukseni (tai pyydän jotakuta tuttua leikkaamaan). Pitkät hiukset on ehkä jotenkin helpompi hallita ilman kampaajaakin :D

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sunkin kommenttia näihin. :) Pitkät hiukset on kyllä tooooosi helppo leikata ite. :)

   Poista
 3. Hauska postaus, mun mielestä ehdottomasti joissain asioissa niin eri mieltä! Mä varasin ekaa kertaa kahteen vuoteen tukanleikkuu-ajan itselleni kampaamoon, eli ihan kovin kevyesti en itsekään mene sinne.

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kiinnostais kyllä itteänikin ihan mielenkiinosta käydä oikein kampaajalla leikkauttamassa tukkaa, mutta njääh, jotenkin koen että ite tehdessä saa ainakin just sn pituuden minkä haluaa. :D

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright