Slider

Projekti: Oman hiusvärin kasvatus

30.1.2018

Kumma miten sitä joskus teininä kuvitteli, että oma hiusväri on ihan kamala, todella tylsä ja näyttää harmahtavalle. Joku maailmanluokan ideahan oli aikoinaan lähteä värjäämään päätä blondiks. Oi kyllä. Onko joku lukijoista seurannut mua niin kauan, että muistaa nää ajat, kun mulla oli vaaleat hiukset? Todistusaineistoa löytyy esimerkiks tästä. Voi apua!
 wwwww7

Tää kuva on otettu huhti-toukokuussa 2015. Luojan kiitos tajusin, että se vaalee ei vaan oo mun juttu ja päässä tais herätä pieni ajatus siitä oman hiusvärin kasvattamisesta. Itse blondatun kuontalon päälle lykätty ruskea oli lähes punainen ja ihan muutaman pesun jälkeen väri haalistu entistä punertavamman vaaleeks. Noh, oishan tilanne nyt voinut olla pahempikin. Ei toi väri nyt niin kamalalta näytä. Tän kuvan ottamisen jälkeen taisin vielä kerran lykätä päähän tummanruskean värin ja siihen jäi värjäily - päätin, että nyt annetaan sen oman värin kasvaa!

Mun hiukset oli myös melko lyhyet kaiken vaalentamisen ja värjäilyn jälkeen ja haaveilin myös pitkistä hiuksista. Myös pidennykset päätin tunkea laatikon perimmäiseen nurkkaan ja unohtaa ne. Ja joo, vielä nykypäivänäkin sieltä laatikon perältä taitaa löytyä kolmetkin pidennykset, joiden pituus taitaa jo hävitä omille hiuksille.

operaatio hiusväri 2016 alku

Vuoden 2016 alkuun mennessä mun hiukset oli ottaneet ihan hyvän kasvupyrähdyksen. Taisinpa vedellä tona aikana pari purkkia biotiiniakin. Latvat oli tosiaan järkyttävät punaisen hailakat, mutta toisaalta sävy näytti ihan siltä kuin olisin tehnyt liukuvärjäyksen. Ei siis loppujen lopuks niin paha. Tyvestä huomas jo ihan selkeesti sen oman värin ja jo tässä vaiheessa tuli todettua, että se todellakin on paaaljon kivempi kuin muistinkaan.

operaatio hiusväri 2017 tammikuu2  
2017 tammikuu. Latvat oli näköjään melko kuolleet. Fun fact. Mä en oo käynyt kampaajalla varmaan neljään vuoteen vaan hoidan nykyään hiusteni leikkaamisen täysin itse. Ei niin vaikeaa kuin vois kuvitella. En tiedä onko se lopputulos täydellisin mahdollinen, mutta kelpaa mulle. Haha!
 operaatio hiusväri 2017 maalis-syys  
2017 maaliskuu-syyskuu. Maaliskuussa olin ilmeisesti raaskinut napsia ne pahimmat latvat pois, eikä niitä järkyttäviä hailakan punertavia latvoja ollut enää niin paljon jäljellä. Pituuteen olin kuitenkin jo tyytyväinen. Etenkin tosta viimeisimmästä syyskuussa otetusta kuvasta huomaa, että latvoissa ei paljonkaan oo sitä värjättyä osaa enää. Muistan vaan, että tässä vaiheessa en enää uhrannut niin paljon aikaa mun hiusten ajatteluun. Ne näytti mun silmissä kivalle ja helpolla pääsi, kun yöks laitto letit päähän ja avas aamulla kivat laineet. Olinkin ehkä oppinut että hiusten kanssa less is more ja turha yrittää niin paljon.

vila villakangastakki blogi 3


Nykypäivä. Latvoista löytyy enää ihan pari hassua senttiä vaaleampaa - nekin taitais lähteä yhdellä hiustenleikkauksella. Pitääpä varmaan laittaa to do -listalle. Ja tää oma hiusten väri! Mä en voi muuta kuin ihmetellä, että miten tää mun mielestä on ollut joskus niin kamala, että päälle piti heittää yhtä sun toista väriä. Mun luonnollinen hiusten väri on kauniin tumman ruskea ja tässä aion myös pysyä (toivottavasti, ellei mikään aivopieru satu iskemään). Kaikenlisäks tää oma väri on mielettömän helppo. Ei enää tartte kaupan hiusvärihyllyllä miettiä, että onkohan tää väri nyt hyvä ja värjätessä, että levittyiköhän se väri nyt varmasti tasaisesti. Kampaajallahan värjäytin hiuksiani aikoinaan ihan vaan pari hassua kertaa.

Nykyään oon hiusten suhteen paljon huolettomampi. Ei niiden tarvi olla aina niin justiinsa. Ennen saatoin käyttää puoli tuntia tupeeraamiseen ja toisen tunnin puolikkaan suoristamiseen. Niin ja siihen päälle vielä se pidennysten kiinnistys ja laitto. Hiuksia on ihana laittaa välillä, mutta nykyään yleensä vaan kiharran vähän mun latvoja korostamaan omaa hiusten taipuisuutta. 

Onko täällä muita omaa hiusväriään takaisin kasvattaneita?

10 kommenttia:

 1. Mä kans liputan ennemminkin omalle hiustenvärille! Ja yleensä se myös sopii kantajalleen paremmin. :) Lukiovuosina kasvatin oman värin takasin enkä enää lähtis värjäileen, jollei itellekin joku aivopieru iske... Toivotaan, että ei. :D

  Sun hiusten oma väri on muuten ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Oma hiusväri on vaan kieltämättä paras mahdollinen. Kiitos paljon! ♥ :)

   Poista
 2. Sulla on kyllä ihanan väriset hiukset! Melkosen urakan oot tehnyt, kun oot malttanut kasvattaa oman värin takas. Moni sortuu matkalla laittamaan vaan uutta väriä päälle, kun ei se muutos yhdessä yössä tapahdu... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ No niinpä. Muistan, että aluks oli kyl melko vaikeeta, kun se haalistunut väri näytti tosi kamalalle. Onneks kuitenki jossain vaiheessa lakkasin miettimästä liikaa, miltä se oma tukka näyttääkään ja kas kummaa, niin se oma väri onkin jotenkin kasvanut takasin lähes kokonaan. :D

   Poista
 3. Sulla on kyllä älyttömän ihanat hiukset! Etkä oo ainoa, joka on tuskaillut siinä yläastevuosina omaa hiusväriään :D Kummasti näin vanhempana se oma väritys tuntuukin taas aika kivalta (mä tosin en missään vaiheessa edes värjännyt omiani). Ja mä kans oon käynyt kampaajalla viimeks ties milloin! Siskot sun muut osaa kans leikata hiuksia sen verran, että pääsen tarvittaessa eroon kuolleista latvoista. Enkä mä muuta edes kaipaa, pitkät suorat hiukset sopii omaan tyyliin hyvin.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) ♥ Mä en kyllä ymmärrä, miten se oma väri on voinut joskus näyttää kamalta. Tai no kaippa se lyhyt juurikasvu oli vaan kamala verrattuna värjättyyn... Se on hyvä että lähipiiristä löytyy niitä, jotka voi leikata hiukset. :) Ite onneks vieläpä koen, että pitkät hiukset on superhelppo leikata itekin, niin ei tarvii edes vaivata muita. :D

   Poista
 4. Mäkin oon nyt kaks vuotta kasvattanu omaa väriä takasin, vielä noin 15cm värjättyä latvaa jäljellä. Tuntu vaan ettei mikään hiusväri näyttänyt hyvältä mun päässä ja onhan ne hiusvärit aikamoisia myrkkyjä varsinkin tummanruskee ja musta millä ite värjäsin. Ja tää oma väri on oikeesti tosi kivan värinen sopii ainakin mulle paremmin kuin värjätty ja niin varmaan aika monelle mullekkin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja varsinkin kaupan hiusvärien kanssa oli niin, että eihän se väri koskoon omassa päässä näyttänyt siltä paketin kuvan väriltä. :/ Oma väri on kyllä paras! :)

   Poista
 5. Mä taas oon blondi ja värjännyt mustaa ja tummanruskeaa pitkään ja paljon. Nyt vaalensin blondiin ja nyt voisin aloittaa oman hiuksen kasvatuksen, valmiina myös yksi biotiinikuuri kaapissa jota tullut otettua nyt pari kertaa. Varmasti hiusten värjäämisen lopettamisen myötä päänahka kiittää ja oma hius voi vain parantua ja paksuuntua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea sulle projektiin! :) Itelläni on kyl muuten huomattavasti hiusten kunto parantunut värjäämisen lopettamisen myötä. Latvat on paaaljon paremmassa kunnossa ja paksuutta on selvästikin tullut lisää. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright