Slider

10 Askelta joulufiiliksen saavuttamiseksi

9.12.2017

Joulukuun yhdeksäs päivä. Enää noin kaks viikkoa jouluun siis! Ihan uskomatonta! Aika tuntuu kuluvan niin nopsaa, että en voi olla muuta kuin kiitollinen siitä, että todellakin oo alottanut sen julun fiilistelyn jo hyvissä ajoissa. Tästä ajasta ei vaan voi nauttia liikaa. Eiköhän nyt kuitenkin viimeistään oo täysin luvallista upppotua joulun puuhiin ihan kokonaan ja löytää se joulun fiilis täysin. Päätinkin kirjoittaa muutamia vinkkejä tuon kuuluisin joulufiiliksen saavuttamiseksi - aina se ei tunnu olevan niin helppoa.

valkoinen tekokuusi blogi

1. Tee joulusiivous. Ei mitään liian isoa stressaavaa, vaan ihan pieniä juttuja. Omalla listallani oli saunan ja jääkaapin siivous. Mulle ainakin herää ihana jouluinen tunne siitä, kun on saanut siivouksen valmiiks ja pääsee mäntysuovan raikkaaseen saunaan ja jääkaapin oven avatessa edessä avautuu puhtaus. Kaappien järjestelystä mä pysyn erossa - tällä hetkellä on niin paljon muutakin tekemistä, eikä siellä kaapissa kukaan joulua vietä. 

2. Käytä piparkakkumaustetta vähän joka paikassa. Aamupuurossa, kahvissa, leivonnaisissa... Ja lorauta sitä vieläpä vähän tavallista enemmän.

3. Anna joululaulujen soida taustalla. Kummasti sitä rupeaa muulloinkin hyräilemään joululauluja ja huomaa olevansa täynnä joulumieltä. Kannattaa myös etsiä ne itselle mieluisat laulut ja koota niistä soittolista spotifyhin. Mitä turhaan kuuntelemaan "Porsaita äidin oomme kaikki" miljoona kertaa, jos se vaan saa ärsyyntymään.
  valkoinen tekokuusi blogi 2valkoinen tekokuusi blogi 5 
4. Sisusta jouluisesti. Tällä on ainakin mun mielestä niin suuri vaikutus. Valojen ripustaminen, teskstiilien vaihtaminen jouluisempiin, kynttilöiden esille ottaminen... Jouluinen ympäristö luo heti jouluisemman tunnetilan. 

5. Katso joulukalenteria. Niin nyt on joulukuun 9. päivä ja montako joulukalenteria mä oon jo katsonut... Vissiin kolme Toljanteria on jo läpikahlattuna ja neljäs tällä hetkellä menossa. Mulla ainakin lapsuudesta tutut kalenterit herättelee sitä joulun fiilistä todella vahvasti ja etenkin Toljanterin touhuja on superhauska seurailla.

6. Askartele. Tee kortit itse, loihdi koristeeksi lumihiutaleita ikkunoihin, piirrä kuva joulupukista ja tee jollekin jotain itse tehtyä joululahjaksi. Vielä kun laittaa joululaulut soimaan taustalle niin ah, täydellistä. Jouluinen näpertely on parasta.

valkoinen tekokuusi blogi 4 joulu blogi  
7. Toivottele ihmisille hyvää joulua hymyillen. Jaa hyvää mieltä ja ota sitä vastaan. Tää on ehkä yks tärkeimmistä asioista joulussa.

8. Käy jouluisissa tapahtumissa. Lapsia iloisesti tervehtivä joulupukki, hymyilevät ihmiset, musiikki ja se koko tunnelma on ♥

9. Muista pienien asioiden tärkeys ja tee päivittäin jotain pientä jouluista. Käytä joululta tuoksuvaa käsisaippuaa, paketoi yksi lahja, kulje rumassa jouluneuleessa, vaihda illan herkut pipareihin ja konvehteihin, kuuntele automatkalla tavallisesti valitsemasi kanavan sijaan jouluradiota... Näillä on niin suuri vaikutus!

10. Älä stressaa ja muista nauttia. Mitä turhaan stressaamaan siitä, onko joka nurkka tip top ja löytyykö joulupöydästä tuhat eri ruokalajia. Ei kaiken tarvitse olla täydellistä. Ne täydellisimmät hetket syntyy usein pienistä epätäydellisyyksistä ja loppujen lopuks se ajasta nauttiminen ja läheisten kanssa oleminen on tärkeintä.

valkoinen tekokuusi blogi 1 valkoinen tekokuusi blogi 3

Vielä 15 päivää ennen joulua! Joko te ootte joulufiiliksissä? Miten te pääsette sisään joulufiilikseen? ♥

Oikein ihanaa viikonloppua itse kullekin! 

4 kommenttia:

 1. Olipa ihana postaus taas kerran! ♥ Täällä ollaan kans ihan joulufiiliksissä ja oikeastaan just samojen juttujen ansiosta, mitä säkin olit listannut. Tohon vois vielä lisätä kaikki ihanat blogit (mm. sun blogi), jotka täyttyy ihanan joulusista ja tunnelmallisista postauksista. ♥

  https://heliannika.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ♥ Ja totta, jouluiset postaukset saa todellakin aikaan sen fiiliksen, että nyt se joulu tulee. ♥

   Poista
 2. Kiva postaus ja tähän to do-tyyliin suuri osa näistä jutuista on meillä jo myös suoritettu :)

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright