Slider

5 lukuvinkkiä pimeneviin iltoihin

2.11.2017

Tää pimeä vuodenaika on kyllä lukemisen kulta-aikaa. Mikä oliskaan parempaa kuin käpertyä viltin alle kynttilän valoon, avata ihana kirja ja uppoutua täysin toiseen maailmaan. Mä teinkin taas pienen koosteen mun viime aikoina lukemistani kirjoista ja raapustin mun mielipiteitäni niistä ylös. Toivottavasti tästä löytyy teille jotain uutta luettavaa.

punainen kuningatar

Punainen kuningatar - Victoria Aveyard

Kansa on jakautunut hopeisiin ja punaisiin. Hopeaveriset ovat korkeampaa luokkaa ja punaveriset alempaa. Jokaisella hopeisella on oma erikoiskykykynsä - punaisilta kykyjä ei löydy. Punaverinen Mare elää tavallista köyhää elämää ja hopeisten juhlissa löytää itseltään kyvyn ja ajautuu hopeisten elämään mukaan. Tää kirja olis ollut 5 vuotta nuoremman fantasiafani Sonjan mielestä mahtava kirja, mutta nääh, tää ei jättänyt kovin erikoisia fiiliksiä. Ihan ok, mutta fantasia ei vaan oikein enää iske.

will grayson will grayon john green levithan

Will Grayson, Will Grayson - John Green & David Levithan

Tarina kahdesta Will Graysonista, homoudesta ja ystävyydestä. Tää kirja oli todella perinteistä John Greeniä. Kirjan alussa mulla oli hieman vaikeuksia pysyä kärryillä kummasta Will Graysonista missäkin luvussa on kyse, mutta lopulta tajusin, että kirjoitusasu vaihtuu sen mukaan, kumman tarinaa seurataan. Kokonaisuudessaan viihdyttävä kirja, josta jäi ihan positiiviset fiilikset. Ei mitään maata mullistavaa, mutta jos tykkää Greenistä, niin silloin varmasti tääkin teos miellyttää.

lukemiset 1

Eve Hietamies - Yösyöttö

Mut tästä kirjasta sai kiinnostumaan ihan vaan se, että tästä oli tehty elokuva. Totta kai jokanen elokuvaan perustuva leffa ennen katsomista pitää tsekata ihan siinä kirjamuodossa. Yösyöttö kertoo Pasasesta, jonka mielenterveysongelmista kärsivä vaimo jättää Paavo -vauvan yksin Pasasen hoiviin. Kirjan tarina piti otteessaan heti alusta alkaen. Tää on niitä harvoja kirjoja, joita oli vaan pakko lukea heti alusta alkaen koko ajan vaan eteenpäin. Tätä voin ehdottomasti suositella. Tää kirja oli todella hauskaa, mutta samalla hyvin realistista luettavaa, joka vieläpä pitää koukussaan.

lukemiset 2

Eve Hietamies - Tarhapäivä

Yösyötön lukemisen jälkeen oli vähän haikeet fiilikset. Paavo ja Pasanen oli hahmoina niin huikeita, että heitä meinas melkein tulla ikävä. Kas kummaa, mä törmäsinkin tähän jatko-osaan, joka oli ihan yhtä ihana kuin ensimmäinen osakin. Paavo on kasvanut tarhaikäiseksi ja kaiken lisäksi Pasanen saa hoiviinsa myös saman ikäisen tytön. Pasaselle ei oo kovinkaan helppoa huolehtia tytöstä, sillä tyttöjen maailma tuntuu olevan ihan eri kuin poikien. Tää kirja oli myös ihan täys kymppi ja koukutti heti alusta alkaen. Kaiken lisäks sarjasta on vielä tehty kolmas osa, joka on pakko saada käsiin ja pian!

lukemiset 3 
Meik Wiking - Hygge

Tää kirja ei aluks herättänyt mussa oikein mitään tuntemuksia. Pienen selailun jälkeen tää oli vähän njääh... Eräs mun lukijoista kuitenkin kehui tätä oikein hyväks ja päätinkin syventyä tähän vähän paremmin ja tää oikeastikin yllätti mut. Kirja oli täynnä rentoutta, hyvää mieltä ja fiilikset tän lukemisen jälkeen oli todella positiiviset. Kyllä vaan kannatti syventyä tähän vähän paremmin. Etenkin näin pimeään aikaan tää oli todella ihanaa luettavaa.

Mitä te ootte lukeneet viime aikoina ja oliko joku näistä teille ennestään tuttu?

6 kommenttia:

 1. Mä oon selaillut Hyggeä kaupassa monta kertaa, ihan vaan tuon ihanan kannen takia! Tuo olis niin kaunis ihan pelkkänä sisustuselementtinäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kaunis kanneltaan. Mullakin se on hyllyllä koristeena tällä hetkellä! :)

   Poista
 2. Ton yösyötön voisi lukea kirjana ja sitten myöhemmin ehkä katsoa sen elokuvan. Aina jos kattoo ekana leffat ja sit alkaa miettiä niitä kirjoja, niin ei enää saa käyttää omaa mielikuvitusta hahmojen luomiseksi.

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa todellakin! Ja joo, eikä mun mielestä kirjaa oo niin mielekästä lukea, kun on nähnyt leffan jo.

   Poista
 3. Mikä kamera ja objektiivi sulla on käytössä :)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on käytössä Canon EOS 600D ja siihen perus kittiobjektiivi 18-55mm sekä 50mm f/1.8 objektiivi. Löytyy myös 50mm f/1.4 objektiivi, mutta mun mielestä toi halvempi 1.8 on laadultaan parempi. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright