Slider

9 x tehokkaampi aamu

30.9.2017

Jotenkin sitä on viimeisen vuoden aikana tullut opittua aamujen ihanuus. Siinä, missä mä ennen kulutin jokaisen vapaapäivän ainakin yhteentoista asti nukkumiseen, niin nykyään mä oon siihen kellonaikaan mennessä yleensä saanut aikaan jo vaikka ja mitä. Vapaapäivisinkin herätys pirahtaa soimaan viimeistään puol kahdeksan ja sekin on jo melko myöhään mun mielestä. Aikaset aamut on mun mielestä ihania ja mitä tehokkainta aikaa ja päätinkin tulla listaamaan muutamia vinkkejä tehokkaampaan aamuun.

tehokkaampi aamu blogi 1

Päätä että miks sulle on tärkeää nousta ajoissa. Oli se sitten rauhassa nautittu kahvikuppi tai se, että haluaa nähdä pimeyden muuttuvan valoksi tai ihan vaan yksinkertasimmillaan, että haluaa jo heti aamusta saada paljon aikaan niin kun on tehnyt jonkun päätöksen, niin asiassa on helpompi pysyä.

Laita herätyskello soimaan valmiiksi ladatun kahvinkeittimen vieree. Jos ylös nouseminen tuottaa hankaluuksia, niin tää on huippu keino. 

Syö aamupalaksi jotain, mistä oikeasti pidät ja nauti se noin puolen tunnin sisällä heräämisestä. Kun suunnittelee, jonkun herkkuaamupalan valmiiks, niin on heti joku syy, miks nousta ja mitä odottaa. Ja aamupala kannattaa nauttia mahdollisimman pian heräämisestä, sillä miten kroppa, joka ei oo saanut energiaa mistään pitkän yön jälkeen, jaksaiskaan tehdä mitään.

tehokkaampi aamu blogi 2 tehokkaampi aamu blogi 3

Treenaa aamusta jos mahdollista. Antaa kummasti lisäboostia päivään. Mulle tulee ainakin tosi tehokas olo, kun heti aamusta saan käyttää lihaksia. Usein, jos päivän ohjelmistossa ei oo mitää liikuntaa, niin saattaa olla vähän sellanen sluibailu -fiilis.

Valmistaudu aamuun jo edellisenä iltana. Järjestele koti siistiksi ja suunnittele seuraavan päivän asu jo illalla. Mulle ainakin aamulla tulee heti kiukkunen olo, jos nään ensimmäisenä sikin sokin olevat sohvatyynyt ja murusia pöydällä... Ja ehdottomasti jos vähänkin on kiire, niin helpottaa todella paljon, jos on jo illalla valinnut vaatteet valmiiksi. Kantsii myös kokeilla aamupalan valmistamista etukäteen ja tehdä esimerkiks tuorepuuro jääkaappiin odottamaan. 

Petaa sänky mahdollisimman pian. Petaamaton sänky saattaa houkutella takasin luokseen, eikä se edes näytä kivalle. Mun aamurutiineihin kuuluu ehdottomasti sängyn petaus aina - siitä en luista! 

tehokkaampi aamu blogi 4 tehokkaampi aamu blogi 6

Herää se verran aiemmin, että ehdit tekemään kaiken rauhassa. Tehokas aamu ei tarkoita kiireistä aamua. On hyvä, että ehtii nauttimaan kahvikupposen rauhassa ja nauttimaan. Eikä aikaset aamut tunnu niin pahalta, kun saa tehdä kaiken rauhassa ja keskittyä siihen, mitä tekee.

Tee aamulla lista, mitä haluat päivän aikana saada aikaan. Tää yleensä saa ainakin mut suorittamaan päivän hommia heti tehokkaasti jo aamusta pois alta, sillä ajatus siitä, että illalle jää aikaa vain rentoutumiselle on toooosi houkuttava. 

Älä stressaa. Kannattaa myös ymmärtää se, että joskus on ihan ok nukkua siihen yhteentoista saakka ja katsoo vaan piirrettyjä isoimman kaapista löytyvän kahvikupin kera ja jättää treenin väliin. Osa tehokkuutta on se, että antaa itsensä myös välillä vaan olla. Balanssi on tässäkin asiassa tärkeää, eikä liika stressi ainakaan auta kokoamaan ajatuksia niin, että olisi tehokkaampi.

tehokkaampi aamu blogi 5  
Ootteko te aamu- vai iltaihmisiä? Kuulostaako teistä ihan epäinhimilliseltä herätä viikonloppunakin jo seitsemältä vai nautitteko aikasista aamuista?

Ihanaa viikonloppua jokaiselle! ♥ 

14 kommenttia:

 1. Ai vitsi, täältä löytyy kans itsestään aamu-ihmisen viime syksynä löytänyt! :D aamut on vuorokauden parasta aikaa. Tosi hyviä vinkkejä!

  www.tiiajuutinen.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heiii kiva kuulla! :) Aamut on kyllä parhaita! ♥

   Poista
 2. Tässä oli kyl oikeasti todella hyvä vinkkejä! Ite oon todella huono aamuihminen, joten tästä postauksesta on ainakin itelle tosi paljon hyötyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että löysit tästä jotain oikeesti hyödyllisiä vinkkejä! :) Tsemppiä sulle aamuihin. :)

   Poista
 3. Tosi hyviä vinkkejä ja nätit kuvat! Aikaisin herääminen on kyllä jotenkin tosi mukavaa (paitsi ei kouluaamuina). Viikonloppuina herään yleensä aina viimeistään kahdeksalta ja sitten on vaikka kuinka paljon aikaa tehdä kaikkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! ♥ :) Tosi juttu muuten, että vaikka normaalisti heräilis tosi aikasin, niin kouluun tai töihin aikasin herätessä se herääminen ei ookaan niin helppoa... :D

   Poista
 4. Wau! Super hyvä idea oli tehdä tällainen postaus! Ja itsekin olen aamuihminen, ilman herätystä oon heränny 6.30 tai 7.30 :) Muut mun ystävät sitä ei vaan ymmärrä.. :D

  + super kauniit kuvat♥

  http://jasukuvaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) ♥ Mä herään kans nykyään aina ilman herätystäkin tasan 7:00. :D Ja mulla kans kaverit usein ihmettelee, että miten mun vuorokausirytmi voi olla tällänen... :D

   Poista
 5. Mäkin oon aamuihminen henkeen ja vereen ja tykkään tehdä oikeastaan kaikki asiat aamulla kuntoilusta ja blogin kirjoittamisesta lähtien. Tuntuu, että päivästä menee puolet hukkaan, jos erehtyy nukkumaan esimerkiksi yhdeksään asti (jota ei kyllä tapahdu ikinä :D). Ainoa huono puoli on se, että sitä herää aikaisin vaikka ois mennyt yöllä neljältä nukkumaan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Menee niin paljon tehokasta aikaa hukkaan, jos nukkuu pidempään. Ja hei, mun mielestä on ainakin parempi herätä aina samaan aikaa, vaikka olis mennyt kuinka myöhään tahansa nukkumaan. Pysyy vuorokausirytmi paljon paremmin yllä. :)

   Poista
 6. Oon itse alkanut myös heräillä ajoissa aamuisin, vaikka työt usein alkavatkin vasta klo 12. Saa niin paljon enemmän aikaiseksi ja niin paljon enemmän vapaa-aikaa :) Ihana tuo Deathly Hallows taulu!

  http://fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. :) Mullakin saattaa usein alkaa työt vasta puolenpäivän aikaan, mutta silti on pakko herätä ajoissa, jotta ehtii tekemään paljon enemmän. Illalla töitten jälkeen ei sit kuitenkaan enää jaksa välttämättä. Kiitos! :)

   Poista
 7. Kiva postaus ja hyvät vinkit! Ite herään aina aikaisi, eilen 6:30. Sitten siinä tulikin tehtyä vaikka ja mitä!

  https://finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aamut vaan on sitä tehokkainta ja parasta aikaa. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright