Slider

Sisustamista viherkasveilla

14.8.2017

Mä suorastaan rakastan viherkasveja, mutta pakko tunnustaa, että mä oon myös törkeen hyvä tappamaan niitä. Välillä unohdan kastella niitä kokonaan, joskus ne tuppaa mätänemään liikakastelusta ja oi kyllä, jopa yks kaktus kuoli mun käsissäni. Hups... Ei oo niitä samoja viherpeukalon lahjoja suotu mulle kuin mun äitille. Ehkä ne taidot ei vaan kulje veressä valitettavasti. Mutta hei, yrittänyttä ei laiteta. Päätinkin tulla esittelemään meillä asustavia rakkaita viherkasveja. Niissä on vaan sitä jotain ja ne tuo sisustukseen tosi raikkaita viboja. 

sisustus huonekasvit blogi 1sisustus huonekasvit blogi 2 
Kultaköynnös hengailee meidän makkarissa ja se taitaakin olla mulla pisimpään hengissä pysynyt kasvi. Mun "kasvitietoudesta" taitaa myös kertoa se, että meinasin nimetä tän kultapiiskuks... Noh, pikkuvikoja. Kasvi kuin kasvi - ei kai se niin tarkkaa oo... Onneks on olemassa google, joka antaa vastauksen kysymykseen kuin kysymykseen, mun päässä kun ei kasvien nimet tuppaa pysymään. Niin ja vaikka tää kasvi on meillä vähän liianki moneen otteeseen runnoutunut laatikoiden väliin ja välillä vähän tehnyt tuttavuutta imurinkin kanssa, niin silti tää kumma kyllä kukoistaa!

kaktukset ikea blogi 3 
Ikean minikaktukset on ehkä söpöimpiä ikinä. Tai oikeastaan kaikki kaktukset on omalla tavallaan niin sulosia tai ainakin niin kauan, kunnes siivotessa törkkää kätensä noihin... Okei, on ne silti kivoja.

huonekasvit blogi 4  
Vuoripalmu on meidän uusin asukki. Mä en välitä niinkään kukinnoista, vaan tykkään ihan vaan tälläsistä lehtevistä kasveista.  Mä niin odotan sitä päivä, kun toi kasvaa pikkasen isommaks.

huonekasvit blpgi 6 
Keittiössä meidän ikkunalla pienen lipaston päällä hengailee palmuvehka ja rönsylilja noiden pikkukaktusten vieressä. Niin ja vaikka mä en niistä kukinnoista niin välitäkään, niin silti on aika siistiä huomata, miten tohon liljaan on ilmestynyt muutama nuppu. Edelliset nuput katos minne muuallekaan kuin imurin syövereihin... 

peikonlehti blogi 8peikonlehti blogi 7 
Ja toinen melko uus asukas meillä on Peikko! Tunnetummalta nimeltään peikonlehti, mutta rakkaalla lapsellahan on monta nimeä vai mitä. Mä tykkään ihan mielettömästi noista rakoilevista lehdistä, jotka ah niin viisaan googlen mukaan ovat suojautumiskeino tuulta vastaan.

kultainen spraymaali blogi 5

Kukkahulluus on ajanut mut myös tuunailemaan kukkaruukkuja. Pari euron terrakottaruukkua ja kultainen spraymaali saa todellakin ihmeitä aikaan. Vai mitä mieltä ootte? Ihan mielettömän siistit ainakin mun mielestä. 

Näitä vihreitä asukkeja ei vaan voi kotona olla liikaa. Vaikka mä välillä laiminlyönkin niitä ihan liikaa, niin silti ne on rakkaita. Parasta on huomata sun pikkupikkukaktuksen kasvaneen astetta isommaks tai tajuta köynnöksen venähtäneen puoli metriä lisää pituutta. Ah, niin palkitsevaa. Mutta se, kun voi vuoden päästä kasvin hankinnasta todeta, kyseisen yksilön olevan vielä elossa, se vasta onkin parasta ja saa toteamaan, että ehkä mä en ookaan niin susi tässä hommassa kuin luulin.

Tykkäättekö te sisustaa viherkasveilla? Mitä kasveja teiltä löytyy ja saatteko pidettyä ne elossa?

4 kommenttia:

 1. Täällä toinen, joka onnistuu myös tappamaan kaktukset ja kaikki muutkin kasvit :D Ja joo, todellakin toimii noi kultaiset ruukut :)

  https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Voi eiii! Mut ei niitä lasveja todellakaan oo aina helppo pitää hengissä. :D Noi kultaset ruukut on kyl superkivat! :)

   Poista
 2. Täällä yksi kaktushullu ilmoittautuu! Noita ikean pikkukaktuksia taitaa olla hengissä vielä huimat seitsemän, yhdeksän niitä on kotiutettu tähän mennessä. Harmikseni kissat ovat kasvejen kanssa aika haastava yhdistelmä, joten taidetaan jatkossakin pitäytyä näissä pienissä kasveissa. Ja Peikko on aivan ihana, saisipa sellaisen kotiutettua! :D

  https://llintzz.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kun mullakin ois noin monta kaktusta. Ne on vaan niin ihania! <3 Eläimet ylipäänsä on kyl haaste kasvien kanssa. Joskus tippuu kasvi jos toinenkin ja aina tarttee miettiä kasvien myrkyllisyyttä, jos eläin päätyy nakertelemaan niitä. :/ ja oi kyllä, toi peikonlehti on kyllä niin huippu kasvi! Ehdottomasti kantsii hankkia! Ja se on vieläpä suht helppohoitoinen. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright