Slider

What Exercise Means to Me?

15.6.2017

Liikunta, se asia, josta on tullut ihmeen suuri osa mun arkea viimeisen parin vuoden aikana. Jos 15-vuotiaalta Sonjalta olis kysytty, mitä liikunta mulle merkittee, olis vastaus ollut, että se on vaan jotain, jota koulussa on pakko tehdä kerran viikossa. Todellisuudessahan mä kuitenkin liikuin koululiikunnan lisäks tosi paljon pihalla ihan vaan veljien kanssa pelaillen jalkapalloa sun muuta, mutta ei, en mä koskaan lähtenyt erikseen harrastamaan jotakin. Lukioaikoina mulla oli hetkiä jolloin mä yritin lenkkeillä, mutta nääh, ei se ollut mitenkään säännöllistä. Jotenkin vasta ammattikorkeakoulun aloittamisen jälkeen mä löysin koko liikunnan ilon ja tajusin, että hei, liikunta on oikeesti ihan mahtavaa. Ei se oo mitään kesäkunnon tavoittelua hampaat irvessä vaan hyvinvointia ja nauttimista ympäri vuoden. 

liikunnan merkityksestä 5 
Isoin muutos onkin tapahtunut siinä, että nykyään mä lähden innoissani vetäsemään aamulla kymmenen kilsan lenkin, talvella ootan ekoja hiihtokelejä enemmän kuin lapsi joulupukkia jouluaattona tai mielelläni pyhitän tunnin esimerkiks pilatekselle, reisitreenille tai kahvakuulajumpalle, koska se fiilis sen jälkeen, parasta ikinä! Ja muutenkin, kun tajuaa, että jotain kehitystä oikeesti tapahtuu, huomaa että  jaksaakin yhtäkkiä juosta monta kilometriä yhteen putkeen, viidenteen kerrokseen jaksaa kiivetä portaita vaivatta, eikä aluks niin kamalilta tuntuneet painotkaan tunnu enää miltää, niin se on aika huikeeta.

liikunnan merkityksestä 4 liikunnan merkityksestä 3

Ja ei, ei liikunta oo mulle ainakaan kamalaa huhkimista, eikä hampaat irvessä vetämistä. Toki välillä on ihan parasta ottaa kaikki voimat käyttöön ja vetää täysillä isojen painojen kanssa ja lenkillä on joskus oikeesti kivaa vetää ittensä ihan tappiin asti. Mutta usein liikunta on ihan kaikessa yksinkertaisuudessaan siitä liikkumisesta nauttimista. Aamulenkeillä parhaita hetkiä on ne, kun hetkeks aikaa pysähtyy aamu-usvan aikaan kaupungin korkeimmalle paikalle ihailemaan maisemia ja tuntee ylpeyttä siitä, kun on jaksanut kiivetä sinne asti ja näkee jotain niin siistiä. Sulkapallo- tai jalismatsi perheen kesken tekee terää myös vatsalihaksille, eikä edes tunnu vaativalta liikunnalta, mutta on silti tehokasta ja ihan superhauskaa. Niin siistiä on myös se, että kun kesken ei-jaksa-enää-fiilistä lemppari tehobiisi lähtee soimaan ja saa ihan uutta energiaa ja hetken päästä toteaa ihan eufoorisessa fiiliksessä jaksaneensa pidempään kuin uskoikaan.

liikunnan merkityksestä 2

Yksinkertaisesti ja samalla niin kliseisesti sanottuna, kyllä se on se hyvä fiilis, mikä liikunnassa merkittee eniten. Koko ihmisen olemus liikunnan myötä on jotenkin niin paljon positiivisempia. Ja kyllähän päivätkin saa ihan uutta potkua, kun aamun aloittaa pienellä hikoilulla ja sykkeennostolla pitkään löhöilemisen sijaan.

liikunnan merkityksestä 6
Liikkuminen ei myöskään oo mikään itsestään selvyys. Onhan se nyt ihan hiton siistiä, että pystyy oikeasti tekemään asioita kropallaan! Joten nauttikaa liikunnasta ja todellakin kantsii ettiä se oma laji, josta nauttii tai vaikkapa kokeilla jotain uutta viikottain, jos yks ja sama ei jaksa kiinnostaa kauaa.

Aurinkoista torstaita kaikille! Mä painun seuraavaks pihalle nauttimaan säästä ja taidan haastaa mun veljet lentopallomatsiin! Ja mitä mieltä ootte muuten tälläsistä liikunta-aiheisista postauksista? Mulle ainakin liikunta on niin tärkee juttu, jota mielelläni silloin tällöin toisin esiin enemmänkin.


//Exercise is the thing that I interested in couple years ago. 15-years-old me wasn't really into it. It was just some forced thing at school. After I started at University of Applied Sciences I started to like exercise. I realized it isn't so bad. It's actually really amazing. That feeling after exercise is so spectacular. And you don't always have to exercise so hard and seriously. Football game with your family or peaceful run is something so much better and makes you so happy. And I think that people who enjoy the movement and do what they really like are some much more energetic and happier. Also common day can be so much better I star it with cardio for example. Really, exercise is something really amazing!

5 kommenttia:

 1. Olipas kiva kuulla sun ajatuksia liikunnan suhteen, samoilla linjoilla mennään! Tällaisia siis olisi kiva kuulla jatkossa lisääkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jatkossakin tulossa siis liikuntapostauksia. :)

   Poista
 2. Aivan tosi ihana postaus, ja kauniit kuvat susta!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus! Näin sen pitäis ollakin.

  VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright