Slider

Viime aikojen luetut #3

15.4.2017

Niin paljon hyviä tarinoita - ihan liian vähän aikaa. Muutamia huippuopuksia on taas tullut luettua viimeaikoina ja halusinkin tulla jakamaan myös teille näitä ja antaa muutaman vinkin, mihin kantsii ehdottomasti tarttua kirjaetsintäreissuilla. Edeltävän vastaavanlaisen kirjavinkkauspostauksen voitte käydä lukemassa täällä. 

juuli niemi et kävele yksin blogi 1

Et Kävele Yksin - Juuli Niemi

Mä en ihmettele, miks tää kirja on voittanut Finlandia -palkinnon. Et kävele yksin kertoo maahanmuuttajaperheen pojan Egzonin ja suomalaisen Adan tarinan. Ensinnäkin mä rakastin tän kirjan kerrontaa. Se oli omalla tavallaan ihanan runollista ja mielenkiintoista. Kirjassa tarinaa kerrottiin niin Egzonin kuin Adankin ajatuksin, mikä avas ihan uusia näkökulmia. Tää kirja kannattaa ehdottomasti lukea, sillä tää kuvastaa tosi hyvän nuoren maailmaa ja tätä oli ihana lukea jo reilusti yläasteiän ylittäneenäkin. 

Ihme P.J. Palacio blogi 2 
Ihme - P.J. Palacio

Mä olin himoinnut tätä Palacion kirjaa kauan ennen kuin se edes suomennettiin. Monet kerrat olin pyöritellyt tätä Adlibriksen ostoskorissa englannin kielisenä, mutta jostain kumman syystä en koskaan päätynyt tilaamaan tätä. Nyt kun tää ilmestyi suomenkielisenä, suorastaan juoksin kirjastoon tätä lainaamaan, enkä turhaan. Ihme pongahti suoraan mun lempparikirjojen kärkeen. Kirja kertoo Augustista tai tutummin Auggiesta, jonka kasvot ovat vääristyneet ja nyt hän päättää ensimmäistä kertaa elämässään mennä ihan oikeaan kouluun ja aloittaa siellä viidennen luokan. Ihme käsittelee kiusaamista, ennakkoluuloja ja ystävyyttä. Harva kirja saa mut itkemään, mutta tää oli yks niistä poikkeuksista. Jos mun pitäis valita kaks asiaa, joita lukisin loppuelämäni ajan, niin se olis Potterit ja Ihme, mikä varmaan kertoo jo sen, miten hieno teos tää mun mielestä oli. Suosittelen ehdottomasti!

Karoliina Sallinen Tee Se itse vauva blogi 4

Tee se itse vauva - Karoliina Sallinen

Sallisen Tee se itse vauva oli ihan superviihdyttävää lukemista ja kirjassa käsiteltiin asioita tosi avoimesti ja hauskasti. Kirja on bloggaajan kirjoittama, mikä tais olla aika vahva syy sihen, miks tartuin tähän kirjaan kirjastossa. Tää kirja kantsii valita luettavaks, jos joskus aikanaan haaveilee vauvoista ja kaipaa jotain hauskaa ja kevyttä lukemista.

Alice Kuipers Terveisin Äiti 3 blogi

Terveisin Äiti - Alice Kuipers

Terveisin äiti oli todella nopealukuinen, sillä se koostuu äidin ja tyttärein toisilleen lähettämistä viesteistä. Tarina etenee viestin kautta ja niiden avulla he riitelevät, pyytävät toisiaan käymään kaupassa ja jakavat kuulumisiaan. Tytön äiti sairastuu syöpään ja viestien sisältö muuttuu synkemmäksi. Siitä huolimatta, että tän kirjan luki noin tunnissa läpi, tää oli ihanaa luettavaa. Aihe mulle ittelleni oli koskettava ja sai pohtimaan sitä, miten tärkeää läheisten kanssa vietetty aika on. Kirjan päähenkilöt eivät juurikaan viettäneet aikaa yhdessä, he vain viestittelivät. Tää kirja kantsii lukasta, jos haluaa jotain nopealukuista, joka kuitenkin herättää ajatuksia.

Mitä te ootte lukeneet viimeaikoina ja oliko nää kirjat teille jo ennestään tuttuja?

6 kommenttia:

 1. Hei,
  kiitokset hyvästä postauksesta, sain omallekin lukulistalle lisää luettavaa! Itse olen nyt tänä keväänä hurahtanut Kjell Westön kirjoihin, suosikkina Kangastus 38. Hän on itsekin haastatteluissa sanonut, ettei kirjoita ellei ole paneutunut kunnolla faktoihin ja sen kyllä huomaa: ajankuvaus (jopa ajoilta, joita hän ei ole itse elänyt) on ihan maagista luettavaa! Suosittelen!
  Mukavaa pääsiäistä sekä kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos vinkistä! Pitää varmaan varailla toi kirja kirjastosta, sillä kuulostaa tosi mielenkiintoselta. Kiva myös kuulla, että tästä postauksesta oli sulle hyötyä. :)

   Poista
 2. Kiitti tästä postauksesta, sai lisää luettavaa! :) mä luin viimeks Marja Korhosen Sydämeen tatuoitu -kirjan (vahva suositus, eka kirja kannattaa tosin lukee ennen tota, jos et oo jo lukenu!) Tosi ajatuksia herättävä kirja, jonka ahmin yhessä illassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsit, miten siistiä kuulla, että sait tästä postauksesta jotain hyödyllistä irti. :) Ja hei, pitääpä etsiä toi kirja käsiin ja lukasta se. :)

   Poista
 3. Ei vitsit, mä ajastin Suomessa samankaltaisen postauksen ja siinä oli myöskin toi Karoliina Sallisen kirja! Hauska sattuma, mut toi oli kyllä tosi hyvä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah! :D Hyvä bloggaajan kirjoittama kirja, vaan taitaa vedota hyvin useimpiin bloggaajiin. :D

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright