Slider

Täydellinen Pähkinätön Mangoraakakakku

16.2.2017

Mä oon niin pitkään halunnut kokeilla tehdä raakakakkua. Mulla on ehkä ollut jonkinlaisia ennakkoluuloja kyseisiä kakkuja kohtaan, sillä ne ei kuitenkaan mun kuuleman mukaan kaikkien mielestä oo niin herkullisia. Toinen hidaste näiden kakkujen kokeilua suunnitellessa on ollut pähkinät. Kun elää yhteistä elämää pähkinäallergikon kanssa, joutuu skippaamaan melkein kaikki raakakakkuohjeet, sillä enhän mä niitä nyt yksin jaksais kaikkia napaani vedellä. Nyt on kuitenkin kaikki ennakkoluulot kumottu. Ainakin tää Tuulia -blogista löytynyt mangoraakakakun ohje on ihan täydellinen. Kun jopa mies, jonka lempiruokaa on makkara ja spagetti, vaatii kakkua lisää, ei se ole voinut mennä pieleen.

mangoraakakakku Pohja:
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl mulpereita
noin 14 tuoretta taatelia
1 rkl kookosöljyä
ripaus suolaa

Täyte: 
2 kypsää mangoa
3 dl jääkaapissa säilytettyä kookoskermaa
½ dl sulatettua kookosöljyä
1 rkl hunajaa

Jauha kaurahiutaleet ja mulperit muruksi tehosekoittimella. Myös sauvasekoittimella on oiva väline siihen hommaan. Poista taateleista kivet ja lisää sekaan. Lisää myös kookosöljy ja suola. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuokaan ja painele massa siihen tasaisesti. Itse käytin 16 cm kokoista vuokaa. Laita pohja pakastimeen täytteen valmistamisen ajaksi. 

Valmista seuraavaksi täyte. Heitä kaikki täytteeseen tulevat ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Tämänkin vaiheen voi tehdä myös sauvasekoittimella. Maista. Lisää tarvittaessa hunajaa lisämakeutukseksi. Ota pohja pakastimesta ja kaada tasaiseksi ajettu täyte vuokaan. Laita pakastimeen noin neljäksi tunniksi. Anna sulaa hetken aikaa ennen tarjoilua. Nauti ihanista keväisen raikkaista mauista!

helppo raakakakku helppo raakakakku ohje blogi mango raakakakku blogi ohje helppo raakakakun ohjeMä en ees osannut odottaa, että raakakakku voi olla näinkin hyvää tai vieläpä näin helppoa valmistaa. Seuraavaks kokeiluun lähtee Karita Tykän Sokeriton -kirjasta löytynyt limeraakakakun ohje ja tää kakku asetti todellakin riman melko korkeelle. Nyt mun päässä pyörii jo jopa ihan omia resepti-ideoita raakakakuille. Vissiin pieni kakkuinnostus mulla meneillään, mutta elämässä näitä pieniä nautintoja ei vaan voi olla liikaa. 

herkullinen raakakakku blogi Ootteko te koskaan kokeilleet tai edes maistaneet raakakakkuja? Entäs lähteekö tää resepti kokeiluun?

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä syötävän hyvältä! Kauniit kuvat olet saanut ❤ :)

  VastaaPoista
 2. Uu näyttää hyvältä! Mä en oo ikinä tehnyt raakakakkuja, mutta ainakin pari kahvilassa maistettua kakkua on ollut superhyviä ^_^ Pitää laittaa tää ohje muistiin seuraavaa leivontasessiota varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää oli yllättävän helppo valmistaa, joten jos intoa todellakin löytyy, niin tätä kantsii kokeilla. :)

   Poista
 3. Oi nams tää näyttää ihan super herkulliselle! :')♥

  VastaaPoista
 4. Sopisiko tämä mielestäsi yo-juhlapöytään? :) Vai onko liian haastava, rupeaako ns. sulamaan nopeasti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää varmastikin sopii. :) Tää on tosi helppo valmistaa ja tän jos tän ottaa suoraan pakkasesta tarjolle, niin ei haittaa vaikka tää seisoiskin hetken aikaa pöydässä, sillä tän nimenomaan pitää antaa hetken aikaa sulaa, että on just täydellistä. :) Ja itsehän säilytin tätä pakastimesta ottamisen jälkeen ihan vaan jääkaapissa pari päivää, eikä se ainakaan sielä menettänyt muotoaan, joten uskon tän pysyvän ihan pöydässäki hyvänä vaikka se olisikin siinä vähän kauemmin. Kantsii vaikka testailla etukäteen, niin ainakin voit olla sitten varma. :)

   Poista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright