Slider

Christmas Gift Guide for Her & for Him

11.12.2016

Mä oon luojan kiitos jo suurimman osa mun joululahjaostoksistani tehnyt, mutta oon ihan varma, että löytyy vielä muutamia, joilta vielä on lahjoja hankkimatta ja ainahan löytyy niitäkin ihmisiä, jotka jättää homman juuri siihen viimeiseen viikkoon ennen joulua. Ja noh, mikä oiskaan pahempaa kuin shoppailla siinä joulu ryysiksessä muille lahjoja - on kuuma, paikat on täynnä ihmisiä ja stressiä pukkaa päälle. Asiaa tosin helpottaa se, jos vähänkin tietää, että mitä on hakemassa, joten päätinpä toteuttaa pienen joulahjaoppaa. Aina ei oo vaan helppoo keksiä niitä lahjoja, mutta toivottavasti tästä postauksesta on edes vähän apua siihen hommaan. 

joululahjaideat naiselleÄidille rentouttavia lahjoja, kuten herkullisen tuoksuisia pesuaineita tai kosmetiikkaa, laadukkaampia juttuja, joihin äiti ei itse kuitenkaan raaskisi tuhlata, kuten hieman kalliiimpaa teetä tai pellavalakanat. Ja kuten jo mainitsinkin, äidit harvemmin raaskii itseensä niinkään tuhlata rahaa, joten lahjakortti äidin lempikauppaan olis ihan täydellinen - mikä oiskaan parempaa kuin tarjota elämän tärkeimmälle ihmiselle omaa shoppailuaikaa ja voihan siihen kylkeen kirjoittaa vaikka lappusen, jossa lupaa tulla mukaan makutuomariksi ja seuraksi.

Mummulle jotain itse tehtyä. Vanhemmat ihmiset osaa arvostaa itse tehtyjä juttuja ja sitä, kun joku on oikeasti käyttänyt aikaa lahjaan. Heille niinkään se materia ei oo tärkeää. Mummuilla on tapana kutoa aina kaikille villasukkia ja tumppuja, joten voisin kuvitella, miten iloinen yllätys mummulle olisi villasukat. Myös jokin leivonnainen, kuten piparkakkutalo tai perinteinen kuivakakku, olisivat varmasti huippuhyviä.

Siskolle joulun tuoksuista kosmetiikkaa, muotiin liittyviä kirjoja, termosmuki tuomaan lämpöä, huulirasvaa, sillä talvi kuitenkin kuivattaa huulet ja sitä meinaan kuluu tai siis todellisuudessahan ne putelit katoaa niin kuin tuhka tuuleen, astioita, sillä niitä ei voi ainakaan nuorelle hankkia koskaan liikaa, puhelinelektroniikkaa, kuten laturi ja uudet kuulokkeet tai vaikkapa iso rasia siskon lempisuklaata.

Tyttöystävälle lahjakortti alusvaateliikeeseen, kauniita koruja, pullo lempituoksua, laadukkaat nahkahansikkaat tai koska poikaystävähän tuntee usein tyttöystävänsä perinpohjin, voi hankkia jotain ihan älytöntä, josta tietää tyttöystävänsä pitävän. Esimerkiks itse voisin kuvitella heittäväni innoissani volttia ilmassa, jos paketista paljastuis esimerkiks jokin lajitteluhattu tai taikasauva...

joululahjaideat miehelle Isille jotain hyvin käytönnöllistä, kuten työkaluja, lumilapio tai vaikkapa kapselikeitin, nahkainen lompakko, sillä jotenkin kummasti miesten lompakot aina hajoilee takataskussa tai vaikkapa Iittalan astetta hienommat olut- tai viskilasit.

Vaarille kuten mummollekin voisin antaa jotain itsetehtyä tai sitten jotain harrastukseen liittyvää. Kuitenkin yleensä aina pullo vettä väkevämpää tai paketti hieman laadukkaampaa kahvia on takuuvarmasti hyvä lahja.

Veljelle jokin uusi peli pelikonsoliin, legoja - vähän vaativammat legot on käypiä hieman vanhemmillekin veljille, urheilutarvikkeita kuten jalkapallo, varavirta puhelimeen, sillä ainakin mun veljillä on akut aina tyhjänä tai lautapeli. Lautapelit on etenkin siitä hyviä, että niiden avulla pääsee viettämään yhteistä aikaa pelaamisen kautta.

Poikaystävälle hyvätuoksuista hajuvettä, sillä totta kai jokainen nainen haluaa valita, miltä mies tuoksuu, merkkiboksereita, lahjakortti vaatekauppaan, sillä ainakaan mun tuntemat miehet ei kovin ilolla omia rahojaan kuluta vaatteisiin, kaikkea elektroniikkaa tai vaikkapa toinen ohjain pelikonsoliin, niin voi poikaystävän kanssa pelata yhdessä.

Oikeastaan joululahjojen hankkimisen kanssa vain mielikuvitus on rajana. On loppujenlopuks melko vaikeaa antaa yleispäteviä lahjavinkkejä, sillä ihmiset on niin erilaisia. Hyvänä vinkkinä voisin kuitenkin mainita, että jos ei millään meinaa keksiä lahjaa, niin kannattaa miettiä lahjottavan mielenkiinnonkohteita ja harrastuksia ja siinä vaiheessa, kun ei meinaa keksiä mitään, on paras ratkaisu aina lahjakortti johonkin kauppaan, josta saa käytännössä melkein mitä vaan.

Joko te ootte ehtineet tehdä kaikki joululahjat vai pähkäilettekö vielä joidenkin lahjojen tai jopa niiden kaikkien suhteen?

1 kommentti:

  1. Ihana kollaasi!! :) Millä oot tämän toteuttanut?

    VastaaPoista

Theme Designed By Hello Manhattan

Your copyright

Your own copyright